-->
Linn Eriksen på samling med Team Morgendagens helter, mai 2011. Foto: Erik Borg.

Linn Eriksen på samling med Team Morgendagens helter, mai 2011. Foto: Erik Borg.

Vil være mer enn én i løypepatruljen

Sist vinter opplevde Linn Eriksen folkefesten i Holmenkollen som en av løperne i løypepatruljen. Drømmen er å bli en av dem som konkurrerer under slike mesterskap.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

– Det var moro å være i løypepatruljen. Vi fikk oppleve mesterskapet fra innsiden og føle på stemningen. Men jeg vil nok litt mer enn å være i løypepatruljen og føler at det er mulig å nå langt, sier Linn.

16-åringen fra IL Heming er den eneste langrennsjenta på Team Morgendagens helter, Skiforbundet og Statoils opplæringsprogram for landets største skitalenter. Sist vinter var Linn i finalen i sprinten under ungdoms-OL. Hun lå lenge i teten, men da det nærmet seg mål falt hun.

– Ergerlig med fallet, men ungdoms-OL var en lærerik og fin opplevelse. Det var første gang som jeg fikk prøve meg internasjonalt.

Behersker alt
Sist vinter var hun førsteårs junior, og det ble fire medaljer i junior-NM. Gull i sprint og stafett og sølv og bronse på distanserennene i klassisk og fristil.

– Du kan alt?

– Tidligere har det ofte variert fra sesong til sesong hvilken stilart jeg behersker best. Sist vinter fungerte det bra i både klassisk og skøyting, og jeg fikk til gode renn på alle distanser. Jeg la opp treningen for å bli god i alt og lyktes med det.

Fortsetter nedenfor bildet
Linn Eriksen på samling med Team Morgendagens helter, mai 2011. Foto: Erik Borg.
Linn Eriksen vet hun må trene mye og hardt for å bli en av verdens beste. Foto: Erik Borg.
 

Kan roe ned
Nå er hun i ferd med å avslutte det første året på videregående. Som mange andre som satser idrett i hovedstadsområdet, går hun på Wang Toppidrett.

Skiløperen innrømmer at det i perioder er mye som skjer, og at det til tider kan være utfordrende å få tid til alt.

– Jeg er bevisst på å ha overskudd. Er det perioder med mye skole og annet som skjer, roer jeg ned på treningen. I tillegg går jeg på en skole som tilrettelegger for idrettssatsing, noe som gjør ting enklere.

– Hva gjør du når du har tid til overs?

– Da er jeg sammen med venner og familie og gjør ting som jeg ellers ikke får så mye tid til. Av og til er det viktig å koble ut og tenke på andre ting enn idretten, sier hun.

Stjerne-trening
I Heming er hun ikke uvant med å trene med stjernene Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Tuva Toftdahl.

– Det er fellestreninger for alle, og det er fint å kunne se hvor nivået ligger. Vi har et et godt miljø både i klubben og på skolen og gode trenere. Sverre Waaler Kaas er min hovedtrener, men andre personer som Dag Kaas og Audun Svartedal, bidrar av og til på det tekniske.

– Du har tenkt deg langt?

– Ja, verdenstoppen som senior er målet. Jeg føler at jeg har gode muligheter og har troen på at jeg kan klare det.

– Hva skal du gjøre for å nå målet?

– Jeg må trene mest og best og ha det gøy med det jeg driver med.

Fortsetter nedenfor bildet
Linn Eriksen på samling med Team Morgendagens helter, mai 2011. Foto: Erik Borg.
Linn Eriksen fra Heming skal få oppfølging av Therese Johaug for å bli enda bedre med ski på beina. Foto: Erik Borg.

Ga inspirasjon
Langrennstalentet bor bare fem minutters gange fra nasjonal-anlegget i Holmenkollen.

– VM inspirerte. Det var en drøm. Mesterskapet ga meg inspirasjon til å jobbe hardt for å kunne oppleve noe lignende som aktiv. Ei av de som virkelig sto i sentrum, Therese Johaug, er Linns mentor på Morgendagens Helter.

– Det er motiverende å kunne lære av henne. Det er ikke så lenge siden hun var på min alder og i dag er hun en av verdens beste. Jeg gleder meg til å bli kjent med henne og få vite litt om hennes vei til toppen. Kanskje også trene med henne. Hun er et forbilde, så jeg tror samarbeidet kommer til å bli motiverende, sier Linn.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut