Geir Ludvig Aasen Ouren i Norefjellrittet 2011. Arrangørfoto.

Geir Ludvig Aasen Ouren i Norefjellrittet 2011. Arrangørfoto.

Aasen Ouren og Aukland imponerte på Norefjell

Mange etablerte syklister måtte se seg slått av skiprofilene i forbindelse med lørdagens Norefjellritt.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Under årets N3-Norefjellrittet viste trippelkongen Geir Ludvig Aasen Ouren at han fortsatt skal regnes med i kampen om herrenes N3-Trippelmesterskap 2011.

Med sin 5. plass kom Aasen Ouren inn bare fattige 11 minutter etter norgesmesteren Lars Ragnar Manengen i noe som nå kanskje er Norges mest komplette terrengsykkelløype.

70 kilometer er kanskje ikke langt når det gjelder sykkel, men når 1.900 bratte høydemetere skal sykles både ned og opp igjen så er sluttiden i N3-rittet plutselig det samme som i Birken som er hele 24 km lenger. Løypene krevde mye av både rytteren og utstyret, og det var mange som opplevde vanskeligheter underveis. 11 minutter etter Aasen Ouren var i mål dukket Aukland opp med en imponerende 10. plass.

Aukland deltok for å forsvare trippelkonkurransen mot de øvrige som var med i Norefjellrennet 2. april, og selv om Aasen Ouren tok innpå 11 minutter er han fortsatt 7 minutter etter Aukland i forkant av at trippelen skal avgjøres med jaktstart den 3. september på årets N3-Norefjellmarsjen. Rittet ble vunnet av Lars Ragnar Manengen med tiden 02:49, bare sekunder saktere enn 2010-tiden hans som også holdt til seier.

Greg Saw måtte igjen se seg selv slått av hurtigtoget fra Øyer, med Carl Fredrik Hagen fra Oslo Sportslager med en imponerende 3. plass.

Dameklassen ble en ren maktdemonstrasjon av Hanne Trønnes. Den tidligere birkentrippelmester og samboer til Manengen tok en klar seier med nesten 30 minutter ned til forårets vinner Liv Janne Øvrebust. Sistnevnt sikret ledelse i årets trippelkonkurranse med god margin før siste runden i september.

Alt om Norefjellrittet og N3-Trippelen


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut