Guro Strøm Solli på samling ved Norges Idrettshøgskole med rulleskilandslaget i 2011. Foto: Erik Borg.

Guro Strøm Solli på samling ved Norges Idrettshøgskole med rulleskilandslaget i 2011. Foto: Erik Borg.

Nytt VM-gull til Solli

Rulleski-VM i Kristiansund

Guro Strøm Solli fosset fram og sikret seg finaleplass i den 200 meter lange sprinten i rulleski-VM i Kristiansund, og til slutt tok hun også gullet.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

 Dagen begynte bra for Guro Strøm Solli med beste tid i prologen, og deretter falt den ene etter den andre i heatene. I finalen endte hun med å møte lagvenninnen Kathrine Harsem, som hadde prologens nest raskeste tid.

Kathrine Harsem, som hadde nest beste prologtid, cruiset seg også gjennom heatene, og dermed var det duket for duell mellom Norges, og nå altså verdens, to raskeste rulleskidamer i finalen.

– Det var deilig det. Jeg så jo muligheten til å ta to gull og da er det deilig å få det til, sier Solli til Langrenn.com. Hun visste det ikke ville være plankekjøring å gå mot Harsem i finalen.

– Jeg har trent mye med Kathrine. Hun er en av de som har forbedret seg mest i år, og hun er startrask og på hugg, sier Solli.

– Vi har hatt mange harde fighter på trening, men jeg bruker ofte å få et godt tak på henne på slutten. Så da hun fikk et feilskjær i tillegg så var det greit, forteller Solli til Langrenn.com. 

Men Solli innrømmer at gårsdagens stafett satt godt i kroppen.

– Det var en tøff fight i går, og jeg var i kjelleren etter det. Men det var sol og fint, og jeg bestemte meg for å hevde meg max, kose meg og ha det artig med det jeg driver med. Det var et veldig bra arrangement og mye folk, smiler Solli.

Hun tror dette kan være hennes siste mesterskap som aktiv.

– Dette var min siste sjanse til å bli verdensmester. Men jeg har lyst til å kjempe om seieren sammenlagt i cupen, sier Solli til Langrenn.com.

28-åringen føler at det er på tide å gi seg nå. Hun har vært med lenge, både i langrenn og rulleski, og vil forskyve fokus over på toppturer og friluftsliv.

– Men det er jo farlig å si at man skal legge opp. Jeg er jo glad i å konkurrere, og glad i idrett, sier Solli, som altså fortsatt holder døra på gløtt for karrieren.

Komplette resultater 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut