RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Snøkanon. Foto: Ola Jordheim Halvorsen.

Snøkanon. Foto: Ola Jordheim Halvorsen.

Kan bli kritisk for Beitostølen

Drøye to uker før sesongåpningen på Beitostølen er det fortsatt snøfritt, og kuldegradene er bare å finne i fjellbygdas frysebokser, men arrangørene lar seg ikke stresse. – Vi gir full gass og har fortsatt is i magen, sier Erik Østli til Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

- Hva gjør dere om det ikke kommer snø?

- Det er ikke så mye vi kan få gjort med det, forklarer arrangementskoordinator Erik Østli. - Men vi er standby og klare til å produsere egen snø så fort forholdene tillater det.

- Hva betyr dette i praksis?

- Vi trenger 3-4 kuldegrader for å lage snø. Om vi får det bruker vi bare 4-5 netter på å lage løype.

Batteri av snøkanoner
Erik Østli forteller videre at dersom kuldegradene er på arrangørenes side så produserer de 1 kilometer løype i døgnet. Dette er inklusive standplass, stadion og helt opp til 9 meter løype på det bredeste.

For å gjøre jobben har de 10 høye ”snøtårn” og 20 lave, samt uttak for vann og luft for hver 50. meter.

Men akkurat dette med kuldegrader ser ikke helt lystig ut i øyeblikket om vi legger langtidsprognosene på Yr.no til grunn. Helt frem til og med torsdag 3. november er det nemlig varmegradene som regjerer værkartet.

Les mer nedenfor grafikken fra Yr.no
Skjermdum fra Yr.no.
Skjermdump fra Yr.no som viser prognosene for Beitostølen i dagene 27. okt. til 3. nov. 2011.

Om kulda skulle vise seg å dukke opp fredag 4. november og vi plusser på 4-5 dager så er vi rundt 8.-9. november før det er ferdige skispor. To dager senere, fredag 11., smeller startskuddet for første renn.

Kjører fortsatt som planlagt
Med mindre prognosene på Yr.no slår fullstendig feil kan det mildt sagt bli hektisk og kanskje til og med kritisk for sesongåpningen.

- Vi gir fortsatt full gass i forhold til planlegging og gjennomføring av arrangementene, og vi har fortsatt is i magen, men vi er naturlig nok avhengige av snø, understreker Erik Østli overfor Langrenn.com.

- Om det fortsatt ikke er natursnø, eller forhold for å produsere egen snø torsdag i neste uke, så må vi i tilfellet begynne å se på ting, legger han til.

- Kan det være aktuelt å hente snø fra høyere opp i fjellet?

- Vi har tidligere hentet snø på ”Fløya”, men nå er det ikke snø der heller, og den snøen vi har hentet ned har bare vært brukt som ”pyntesnø” rundt om i anlegget.

- Kan det bli aktuelt med flytting av rennet?

- Om ikke vi på Beitostølen har skiforhold den 11. til 13. november så er det heller ingen andre som har det, poengterer Erik Østli.

Nevnte helg er det altså nasjonal sesongåpning på Beitostølen. Helgen etter ankommer verdenscupsirkuset fjellbygda i Valdres.

Værvarsel Beitostølen hos Yr.no
Webkamera på Beitostølen
Hjemmeside for rennene på Beitostølen


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse