-->
Vegard Ulvang like før avreise til Jubileumsekspedisjonen til Sørpolen høsten 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Vegard Ulvang like før avreise til Jubileumsekspedisjonen til Sørpolen høsten 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Omsider klart for Ulvang & co.

- Jubileumsekspedisjonen Sørpolen 1911–2011, er nå endelig på vei til det antarktiske kontinent, melder Marte Lundberg på vegne av ekspedisjonen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ekspedisjonen Sørpolen 1911-2011 skulle ha startet 19. oktober, men værforholdene har ikke gjort det tilrådelig å fly ekspedisjonsdeltakerne frem til startpunktet før nå.

- De flys med Antarctic Logistics and Expeditions (ALE) til Union Glacier i dag, og håper å kunne lande der fredag kveld hvis værforholdene holder seg. Deretter flys de videre til Hvalbukta, hvor selve skituren starter, får Langrenn.com vite fra Marte Lundberg. Hun jobber innen informasjon hos Norsk Polarinstitutt, som ekspedisjonen er i regi av.

- Flyturen fra Punta Arenas til Union Glacier tar cirka 4 timer, og det er planlagt et kort bakkeopphold før flyturen fortsetter mot Hvalbukta. Den siste strekningen tar 6-7 timer, inkludert en landing for re-fueling og en landing for etablering av depot på 82 grader langs ruta.

Du kan følge turen til Sørpolen her http://sorpolen2011.npolar.no/no/ og på Facebook: http://www.facebook.com/sorpolen?ref=ts

Se også
Ulvang på vei ut i isødet.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut