RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Foto: Ola Jordheim Halvorsen

Foto: Ola Jordheim Halvorsen

Nasjonal kvote i fare

Vidar Løfshus forteller til Langrenn.com at Skiforbundet nå jobber for å beholde deler av den nasjonale kvoten dersom verdenscuprunden på Beitostølen om et par uker flyttes ut av landet.
Tips en venn  Skriv ut

Dersom også verdenscupen på Beitostølen (19.-20. november) blir avlyst, og for eksempel flyttes til Östersund er dette svært uheldig for de nest beste.

Den store bredden Norge har like utenfor landslaget har gjennom hele sommeren og høsten trent knallhardt, nettopp med mål for øyet å bruke den nasjonale sesongåpningen, som skulle vært arrangert på Beitostølen 11.-13. november, til å slå seg inn i verdenscupen samme sted helgen etter.

For det er slik at både en nasjonal sesongåpning og en verdenscup på hjemmebane er et utmerket utstillingsvindu for "de nest beste". Arrangørnasjonen har nemlig en ekstra nasjonal kvote på 10 plasser per kjønn.

- Hvis verdenscupåpningen flyttes mister Norge muligheten til å ta ut løpere på nasjonal kvote. I det lengste håper vi på verdencup på Beitostølen, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Nylig ble åpningshelgen på Beitostølen avlyst på grunn av snømangel, og for øyeblikket ser det mørkt ut med tanke på verdenscuppremieren om drøye to uker. Landslagssjef Vidar Løfshus kan fortelle til Langrenn.com at avgjørelsen rundt verdenscupen tas senest onsdag 9. november.

Jobber for å beholde norsk kvote
- Ved avlysning går arrangementet tilbake til FIS, og det blir opp til dem hvem som skal arrangere. Hvis verdenscupåpningen flyttes til en reservearena utenfor Norge mister vi i utgangspunktet muligheten til å ta ut løpere på nasjonal kvote, påpeker Løfshus.

Videre forteller han at Skiforbundet har kontaktet FIS og arrangørene i Östersund. Den svenske skibyen seiler opp som den heteste kandidaten til å ta over verdenscupåpningen, og i håp om å få beholde noen av de nasjonale plassene har NSF nå kontaktet svenskene.

Det er ifølge Løfshus lite sannsynlig at dette går i orden, og da blir den eneste muligheten for nordmenn til å gå verdenscup på nasjonal kvote konkurransene i Drammen og Holmenkollen i mars.

- Vi kommer til å prioritere landslagsløpere i alle renn før jul, som tidligere presentert. Flyttes verdenscupen ut av Norge kommer den norske troppen til å bestå av landslagsløpere, utdyper Løfshus.

Håper fortsatt på Beitostølen
På spørsmål om det vil være mulig for løpere å kvalifisere seg til verdenscup gjennom god innsats i den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna svarer trønderen at landslagsløpere som nevnt prioriteres først, men at Norge alltid ønsker å stille med best mulig lag.

- Likevel vil jeg igjen påpeke at jeg både håper og tror på verdenscup på Beitostølen, avslutter Vidar Løfshus.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse