-->
Juha Lallukka på verdenscupen i Lahti 2011. Foto: Laiho/NordicFocus.

Juha Lallukka på verdenscupen i Lahti 2011. Foto: Laiho/NordicFocus.

Contador-hjelper bistår Lallukka

I et forsøk på å renvaske seg fra dopingmistanken har langrennsløperen Juha Lallukka hyret inn den nederlandske dopingeksperten Douwe de Boer.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
De Boer var leid inn for å bistå Tour de France-vinner Alberto Contador da han ble dopingtatt i fjor. Tirsdag var samme mann med Lallukka da finnens B-prøve ble åpnet ved laboratoriet i Helsingfors mandag kveld, skriver VG.

Douwe de Boer er utdannet innen biokjemi og farmasi. Han jobbet inntil 2004 for det WADA-akkrediterte dopinglaboratoriet i Lisboa. Siden har han påtatt seg oppdrag for flere omstridte personer innen toppidretten.

Tidligere har de Boer vært ekspert for finske Kajsa Varis, som har vært tatt for doping to ganger. Ifølge VG søkte også Andrus Veerpalu assistanse hos nederlenderen etter at han ble avslørt for bruk av veksthormoner tidligere i år.

Mandag ble det kjent at Lallukka har avgitt positiv A-prøve for veksthormon. Mens B-prøven analyseres, har skiløperen gått i skjul. Men hans manager Juha Vahanen har uttalt at Lallukka nekter for å ha dopet seg.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut