RESULTATER: Svensk Mesterskap: Søndag - 30/50 km: Kvinner- Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Løypekart for Sirdal Skimaraton. Grafikk: www.sirdal-skimaraton.no.

Løypekart for Sirdal Skimaraton. Grafikk: www.sirdal-skimaraton.no.

Nytt turrenn i 8-tall

- Rennet er også meget publikumsvennlig. Løypetrasé er to runder på 23 kilometer, formet som et 8-tall, forteller Lars Vagle om nyvinningen Sirdal Skimaraton.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Det skjer mye godt i Agder-fylkene nå i vinter. To nye skimaraton kommer og det i hver sin "ende" av Sesilåmi, forteller rennleder Lars Vagle.

Ikke langt unna startområdet til Sesilåmi går det nye HovdenTour, ikke langt unne målområdet til Sesilåmi kommer Sirdal Skimaraton. Start og mål i Ådneram, i øvre Sirdal.

- Renndagen er helgen før Birken, 10. mars, som også er to uker før Sesilåmi. Det blir et godt oppladningsrenn for alle som satser seriøst på Sesilåmi, poengterer Vagle.

Arrangører er Gjesdal IL og Sirdal Skimaraton. Blant annet ni ganger vinner av Sesilåmi, Tor Joar Ravndal, sitter i rennkomiteen.

Breddearrangement
Lars Vagle opplyser at målgruppen til rennet er bredden av mosjonister. I norsk standard er denne maratonløypen relativt lett og arrangørene mener den fungerer godt som mosjonisters første skimaraton.

- Men eliten vil også finne løypen fristende: lange flate stakepartier som har blitt så populært de siste årene. Løypen er interessant og innholdsrik og går i sin helthet i Ådneram. Den viser godt hvordan det er å gå på langrenn i Sirdal. Deler av trase er på veien inn til Lysebotn og et lite parti er innom Ådneram skitrekk og skaper en "Tour de Ski finale" stemning, opplyser rennlederen.

- Profilen på rennet er en blanding av det folkelige Skarverennet og seriøse Birken. Vi vil gjøre vårt beste for at alle skal gå sitt beste skimaraton, legger han til.

Holdt seminar
Langrenn.com får vite at rennledensen bare for noen få dager siden arrangerte et seminar for nybegynnere for å vise hvordan trene frem til sitt første skimaraton. Dette seminaret var på engelsk og var rettet mot all den utenlandske arbeidskraft som er i Stavangers oljenæring. Seminaret hadde godt oppmøte så flere seminarer vil komme. Det samme gjelder smørekurs og også andre ting.

Rennet skal være meget publikumsvennlig. Løypetrasé er to runder på 23 km formet som et 8-tall. Start og mål er i midten av 8-tallet og er en fin plass å følge med på mellompasseringer mens publikum får god servering av mat og drikke. Det satses på en sosial ramme både for deltakere og publikum. Musikk, underholdning, speaker og servering til alle.

Fleksibel seeding
- Logistikken på rennet er en del lettere enn Sesilåmi. Både for deltakere og arrangør. Rennstart er lørdag kl.10:30 og folk fra Stavanger kan kjøre opp til rennet på renndagen. Ingen overnatting eller fri fra jobben. For arrangør er det fint at rennet starter og slutter på samme plass og er så oversiktlig, understreker Vagle.

- Nå første året har vi måtte sette deltakertak på kun 700 for å sikre kvalitet og en sikker start. Vi håper på mere etterhvert, forteller Lars Vagle før han avrunder med følgende ord;

- Når det gjelder seeding så godtar vi omtrent alt som finnes av turrenn. Selv turritt og løp godtar vi på en måte for de som ikke har gått turrenn før.

Sirdal Skimaraton er 45 km klassisk turrenn og arrangeres 10.mars 2012.
Sirdal Skimaratons hjemmeside


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Andreas Nygaard inn i mål som vinner av det 100 kilometer lange Årefjällsloppet 2021. Magnus Östh/Visma Ski Classics/NordicFocus.

SLIK FÅR DU KNALLGODE SKI I 100 KM

ANDREAS NYGAARD FORTELLER OM SKI-VALGET HAN TOK

Stian Berg fører an i klynga under Ski Classics-rennet Marcialonga. Foto: Modica/NordicFocus.

TA KOFFEINET I RIKTIGE MENGDER OG PÅ RETTE TIDSPUNKTER: – DU KAN TJENE ETT MINUTT PÅ 15 KILOMETER

– Vi har prøvd ut dette i et par sesonger, de fleste kjører det samme regimet