RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Pallplasseringene gikk til Nikita Kriukov (2), Teodor Peterson (1) og Øystein Pettersen (3) under sprinten i mini-touren i finske Kuusamo 2011. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Pallplasseringene gikk til Nikita Kriukov (2), Teodor Peterson (1) og Øystein Pettersen (3) under sprinten i mini-touren i finske Kuusamo 2011. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Jubel hos Rossignol

- Dette er ikke hverdagskost, det var kjempemoro, sier Øyvind Mobakken hos den norske Rossignol-importøren til Langrenn.com, etter at det franske skimerket fredag tapetserte seierspallen i Finland.
Tips en venn  Skriv ut

- Kriukov er olympisk mester og Øystein har vært i toppen i mange år, så vi vet at disse kan gå fort på ski og at de behersker sprintdistansen, poengterer Øyvind Mobakken.

Disse to gutta, Nikita Kriukov og Øystein Pettersen, gikk inn til OL-gull i Vancouver i 2010. Førstnevntes gull kom på klassisk sprint, mens sistnevnte sørget for gull i team-sprint fri teknikk i tospann med Petter Northug.

I Kuusamo i dag tok disse løperne hånd om 2. og 3. plass da den finske mini-touren, som inngår i verdenscupen, startet opp med klassisk sprint. Både Kriukov og Pettersen går på Rossignol.

Men ikke nok med det; Svenske Teodor Peterson, som tronet på seierspallens øverste trinn er også Rossignol-løper.

Med andre ord trippelseier til Rossignol i Finland. En bragd det nok ikke er så uvanlig at Fischer-løpere gjør, og som faktisk var tilfellet i dameklassen i dag med Bjørgen, Kalla og Skofterud, men som hører til sjeldenhetene hva gjelder andre skimerker.

Lenge siden sist
- Dette er første gang på ”mange herrens år”. Jeg kan ikke huske sist det skjedde. I VM i Oslo i 1982 var Rossignol store og i Oslo-VM sist vinter var vi faktisk det nest beste merket med tanke på medaljer og poeng, forteller Øyvind Mobakken. Han har ansvaret for den nordiske produktserien hos Sport Sensation AS som har Rossignol-agenturet her i Norge.

- Hva er årsaken til at det gikk så bra i dag. Er det snøen, eller gutta på skia?

- Det er franskmennene som tar seg av servicen i internasjonale sammenhenger. Jeg har så langt ikke pratet med Simon Caprini (servicesjefen). Så jeg vet ikke eksakt hvordan forholdene var i Finland i dag og heller ikke eksakt hvilke modeller som ble brukt.

- Dere er uansett fornøyde med dagen vil jeg tro?

- Dette er ikke hverdagskost, det var kjempemoro og det gleder oss masse, avrunder en entusiastisk Øyvind Mobakken, selv på vei til fjells – for å gå på ski, naturlig nok!

Siste:
- Moro å være på pallen igjen. Andre gang i historien med 3 ganger Rossignol på pallen. Første var i Dusseldorf med Eldar Rønning, Tor Arne Hetland og meg, melder Øystein Pettersen til Langrenn.com fredag kveld.

Rossignol sin hjemmeside


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse