Deltakere i Tartu Maraton 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Deltakere i Tartu Maraton 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Flytter Ulveløpet

Turrenn - Ulveløpet

Det tradisjonsrike Ulveløpet, som arrangeres for 55. gang lørdag 10. mars, er flyttet til Kanada på grunn av for lite snø i Kjekstadmarka, melder arrangørene til Langrenn.com.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Arrangørene forteller videre:
Ulveløpet har sin opprinnelse i mer eller mindre offisielle renn arrangert av idrettslaget Lauparen i 1930 årene. Lauparen omfattet medlemmer både i Lier og Røyken.

I følge IL ROS 60 års Jubileumsminner var opphavsmenne til Ulveløpet Bjarne Amundsen og Adolf Bøhmer i daværende Røyken IF.

Navnet Ulveløpet kommer av at løypa opprinnelig gikk innom Ulven og Ulvenvannet i Asker. Navnet Ulven kommer av Ullvin, og Ull var navnet på skiløperen blant de norrøne guder.

Det første Ulveløpet
Arrangør av det første Ulveløpet var Tranby og Lierskogen AIF og Røyken IF. Den 13. Februar 1938 kl 11:30 gikk starten fra Heien meieri. Etter 25 km kom de 130 startende i mål ved Høyenhall i Røyken. Vinneren av det første Ulveløpet ble Asbjørn Pettersen fra Fagen på tida 1.17.20. I de første rennene gikk løperne med 4 kg pakning.

Det var ikke like lett å få vasket seg etter løpet den gangen. En historie forteller at det ved innkomst til Høyenhall ble varmet opp vann i store kjeler og at gutta tømte vann over hverandre i salen til vannet sto høyt på gulvet. Det ble en stor jobb for arrangørene med opptørking, og lokalet Høyenhall ble heller ikke leiet ut etter dette. I årets renn tilbys ikke dusjmuligheter etter rennet.

Løypetrase
Som følge av lite snø er løypa lagt til Kanada i Lier.

Fra start i Kanada går løypa opp til Ulafosskrysset og tar av mot Fallet som passeres etter ca 12 km fra start. Deretter samme løype tilbake til Ulafosskrysset og tar deretter opp til Nykjuakrysset og snur der og går tilbake til Kanada. I alt har løypa en lengde på ca 27 km.

Arrangører
Fra 1956 heter arrangøren på Liersida Lier IL og fra 1962 IL ROS på Røykensida.

Hjemmeside for Ulveløpet

* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus