Niklas Dyrhaug tok en overlegen seier i Flyktningerennet 2012. Her sammen med kransjente Irina Persson. Foto: Flyktningerennet/Karl Audun Fagerli

Niklas Dyrhaug tok en overlegen seier i Flyktningerennet 2012. Her sammen med kransjente Irina Persson. Foto: Flyktningerennet/Karl Audun Fagerli

Niklas Dyrhaug: - Veldig stort

Turrenn - Flyktningerennet

Niklas Dyrhaug rykket opp den siste harde motbakken og holdt ledelsen slik at han kunne gå alene over målstreken. John Kristian Dahl holdt seg såvidt foran Eldar Rønning i spurten om 2. plass.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Niklas Dyrhaug følte seg på ingen måte trygg etter at han hadde gått maks opp til passeringspunkt Muruhatten, og fått en luke på rundt minuttet til et jagende felt bestående av blant annet landslagsløper Eldar Rønning fra Skogn.

- Du kan aldri føle deg trygg. Jeg var redd for at Eldar og kompani skulle komme, sa Dyrhaug til reporteren fra Namdalsavisa etter løpet.

Da var det befriende å komme alene inn på oppløpet der han fikk vinnerkransen hengt rundt halsen av kransejenta Irina Persson.

Det var femte deltakelse i Flyktningerennet for Dyrhaugs del, og i år var det ny løype grunnet mye vann i den vanlige traséen. Selv om løypa var kortet ned noe, var det fortsatt et krevende renn.

- Det var et slit, men det skal Flyktningerennet være, sa Dyrhaug som synes det var bra og viktig at rennet ble arrangert tross utfordringene arrangøren møtte.

- Bra at de fikk til en løype. Flyktningerennet er et viktig renn for oss som går på ski i Trøndelag, så dette var veldig stort for min del, sa han.

Dyrhaug har hatt et intenst program de siste dagene, med både teamsprint og femmil i NM del 2 i Fauske.

- Dette var tredje renn på rad, så det blir nok en rolig kveld, sa vinneren til Namdalsavisas reporter.

Det ble spurtoppgjør om 2. plass mellom John Kristian Dahl og Eldar Rønning. Dahl klarte såvidt å holde seg foran Rønning som kom fort de siste meterne.

---

Flyktningerennet
Lierne, Nord-Trøndelag til Gäddede, Sverige - 1. april 2012

28 km klassisk, menn

1. Niklas Dyrhaug, Tydal IL 01:18:17,5
2. John Kristian Dahl, Strindheim IL 01:19:14,0
3. Eldar Rønning, Skogn IL 01:19:14,2
4. Kristian Tettli Rennemo, Leksvik IL 01:19:18,6
5. Anders Høgberg, IFK Umeå 01:19:20,5
6. Morten Eilifsen, Henning skilag 01:19:25,2

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus