Petter Northug på vei mot mål i Røldal NedOpp 2012. Arrangørfoto.

Petter Northug på vei mot mål i Røldal NedOpp 2012. Arrangørfoto.

Langrennseliten ga rekord i Røldal

Showrenn - Røldal NedOpp

- Herlige toppidrettsutøvere og mosjonister som byr på seg selv og lager show for publikum, forklarer Pelle Gangeskar som årsak til at dagen de arrangerte Røldal NedOpp 2012 ga rekordmange gjester.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Slik oppsummerer Pelle Gangeskar & co. i Røldal Skisenter sesongen vi har lagt bak oss:

Tidenes skisesong er over i Røldal!

Røldal Skisenter ønsker å takke alle gjester for i år, en utrolig sesong er over. Rekordene har falt i Røldal denne vinteren, og vi kan se tilbake på en skisesong uten sidestykke i Norges mest snøsikre skisenter. Snørekordene røyk i desember, januar bød på pudderdager nesten hver dag, februar ga oss verdens aller første Freeride World Tour konkurranse i Nord-europa. Mars ble både pudder- og vårsnømaneden, påsken og april var preget av mye fint vær, store arrangement, masse besøk og gode skiopplevelser. Sesongen rundet av med både bikiniskikjøring og pudder på selve avslutningsdagen. Sesongen 2011-12 er den beste noensinne i Røldal!

Tallenes tale er klar, det har aldri før vært flere snøentusiaster i fjellbygda Røldal i løpet av en vinter. Besøkstallene viser at 60.000 betalende gjester har vært igjennom vendekorsene. Klippekort som benyttes av flere, barn under 7 år og deltagere i skirenn/trening teller ikke med i disse tallene, så det reelle besøkstallet er nærmere 70.000 gjester. Heisomsetningen ser ut til å ende på ca 13,5 millioner, 2 millioner mer enn i fjor. De ivrigste besøkende klarte 75 skidager i skianlegget i vinter, og heisene har fraktet gjestene totalt 580.747 turer opp i anlegget.

Snøen viste seg allerede i september, og de første skiturene ble tatt første uka i oktober. Deretter slo det inn med høye temperaturer helt til midten av november, da vi endelig fikk litt kulde. Stormen «Berit» var den første av mange snørike lavtrykk, og 9. desember åpnet anlegget med nesten en meter natursnø. Allerede helgen etter var to meter snødybde passert, og hele fallhøyden og alle nedfarter åpne. Stormen «Dagmar» tok heisbua på førsteheisen 25 desember, noe som dessverre førte til en del kø i romjula. Fantastisk føre veide opp for mye av ventinga, og allerede 5 januar var skadene etter «Dagmar» reparert, og hele anlegget i full drift igjen. 11 januar passerte vi 3 meter snødybde, og en måned senere var snødybden oppe i 4,3 meter. Søndag 26 februar kom World-tour sirkuset til Norge for første gang, og Norges egen Dennis Risvoll vant like greit hele konkurransen!

I mars kom vårværet, med påskeføre og mange varme, solrike dager. Mange skolebesøkende i midtuke fikk se fjell-Norrge på sitt beste. Rett før påske satt det inn med kulde, og føret i første del av påsken var hardt, men et lite påfyll ga flotte forhold mot høytidsdagene. Tidenes aller første Junior NM i frikjøring gikk av stabelen påskeaften, og Røldalsbarna viste at treningsgunnlaget har vært godt i vinter, hjemmeseier i fire av fem klasser.

Søndag 15/4 gikk Røldal NedOpp, og aldri før har det vært 4000 gjester i skisenteret samtidig. Et fantastisk arrangement, en utrolig gjeng frivillige som stiller opp, og herlige toppidrettsutøvere og mosjonister som byr på seg selv og lager show for publikum.

Røldal Freeride finalen gikk i Saudasvingen helgen etter, og aldri før har vi sett høyere nivå på kvinnelig frikjøring i Norge. Dessverre ble vi vitne til en stygg speedriderulykke i en pause i rennet, og herrenes skifinale ble avbrutt. Den uheldige speedrideren er heldigvis på bedringens vei.

De siste to ukene har seks landslag ligget i fartstrening i Røldal. Føret og været har vært tilnærmet optimalt for trening, frikjøring og i nedfartene. Avslutningshelgen bød på flotte nysnøforhold, som om værgudene ville sette kronen på verket for en uforglemmelig sesong.

Røldal Skisenter vil takke alle som bidrar for å gi våre gjester en fin opplevelse i Røldalsfjellene: Bedriftene i Røldal Reiselivslag, Seljestad og Røldal løypeselskap, Idrettslagene, Røldal Freeride, Odda Kommune, Toyboys Productions og mange flere. Den største takken går til alle som besøker oss igjen og igjen, som gir oss motivasjon til å utvikle Røldal skisenter videre til å bli det beste anlegget i Norge for deg som vil bli bedre på ski/snowboard.

Vi sees igjen i november, takk for i år!

SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse