RESULTATER: ligger mellom nyhet nr. 4 og 5| SKIPLUKKER'N SVARER
Erik Røste. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Erik Røste. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Røste inn som leder av FIS-komité

Erik Røste har overtatt ledervervet i verdenscupkomitéen i langrenn. Dette er besluttet under FIS-kongressen i Sør-Korea. Samtidig fortsetter 2 andre nordmenn i sine sentrale roller.
Tips en venn  Skriv ut

- Erik Røste overtok ledervervet i verdenscupkomiteen i langrenn. Vegard Ulvang fortsetter som leder langennskomiteen. Dermed er det to nordmenn som har de to tyngste politiske vervene i langrenn i FIS.

I tillegg til fortsetter Sverre K. Seeberg som visepresident i det internasjonale skiforbundet, FIS.

Ved siden av å være en av fire visepresidenter i FIS, er Seeberg i tillegg valgt inn som leder av FIS Treasurer og som leder av finanskomitéen.

- Skal vi påvirke vår egen idrett, må vi være tilstede der det skjer. Det er svært viktig at NSF prioriterer tid og ressurser til internasjonalt arbeid, og det betyr mye å bruke ressurser på området. Dette er enda viktigere for NSF enn å være på mange andre steder. Det er i internasjonale møter beslutninger gjøres rundt sporten og NSFs virksomhet, mener skipreisdent Sverre K Seeberg.

Internasjonalt arbeid er også en viktig del i strategidokumentet som foreslås til skitinget i Hamar 16.-17. juni.

- Den overordnede utvikling av skiidretten skjer på den internasjonale arena gjennom samspill og beslutningsprosesser der alle deltakende nasjoner kan involvere seg. For å være med på å styre utviklingen sportslig og kommersielt, og sikre at idrettens grunnverdier ivaretas på en god måte, må NSF være aktiv på de arenaer diskusjonene tas, og der påvirkning er mulig. Norges Skiforbund skal være en bidragsyter internasjonalt ved å være representert i relevante fora i FIS, står det blan annet skrevet i det foreslåtte strategidokumentet.

Norges Skiforbunds hjemmeside


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus