BLINK: PROGRAM - STARTLISTER| BLINK RESULTATER: LYSEBOTN OPP| OL TOKYO: PROGRAM + RESULTAT| RES. ANDRE: Hovedløpet| Arctic Race of Norway| RES. ØVRIGE nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Heidi Weng legger ikke lista veldig høyt utad, men når fighteren kommer til start, er enebakkingen vanskelig å følge. Foto: Erik Borg.

Heidi Weng legger ikke lista veldig høyt utad, men når fighteren kommer til start, er enebakkingen vanskelig å følge. Foto: Erik Borg.

Den helt uventede suksessen

Før sist sesong hadde Heidi Weng som mål å bli blant de 30 beste i verdenscupen. To ganger var hun oppe blant de tre fremste. En 23. plass var det dårligste. Da Langrenn.com møtte henne var hun på Sognefjellet med stjernene.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Juniortiden ble avsluttet to med gull på junior-VM. I den første seniorsesongen var enebakkingen 12 ganger blant de ni fremste i verdenscupen.

- Det er nesten så jeg ikke kan forklare hvorfor det gikk så bra, sier Heidi.

Supertalentet føler nemlig heller ikke at det ble trent så bra. Det var flere sykdomsavbrudd.

- I løpet av treningsåret fra 1. mai til 30. april ble det 614 timer. Det er ikke så mye.

Trening og trening
Sommeren har mye samlinger for skiløperne, og i disse dager trener Weng ved Sognefjellshytta vel 1.400 meter over havet under flotte snøforhold. Runden ved hytta er lenger enn på lenge, ikke på ti år har det vært så mye snø der, og landslagsløperne koser seg i vakre omgivelser.

Heidi er glad for mye god trening og mange økter. Grunnlaget legges med mange gode økter denne uka og i de kommende uker. Treningen skjer ikke minst på samlinger, men også i mer hjemlige strøk.

- Sommertreningen blir i Ytre Enebakk, kanskje på familiehytta på Skeikampen i Gausdal eller i Meråker hvor jeg har kjæresten.

Han heter Emil Iversen og fikk som Heidi gull på stafetten under junior-VM i Estland i 2011. Meråkerbyggen er også et talent og deltok på U23-VM i Tyrkia sist vinter.

Sommerstid kan det også bli motbakkeløp. Med joggesko på beina går det veldig fort unna.

Ganske beskjeden
Verdenscupen ble avsluttet med en andreplass, men når det gjelder det som kommer, legges ikke lista høyt, i hvert fall ikke utad.

- Jeg vil utvikle meg videre og være av de ti fremste hele sesongen og gjøre det bra på Tour de Ski, sier hun.

VM snakkes det ikke så mye om.

Mot neste sesong skal det trenes mer mengde og styrke.

- Når det gjelder styrke, har jeg mye å jobbe med.

Godt i Enebakk
Weng bor fortsatt i Ytre Enebakk og har vært heltid skiløper ei stund. Treningen hjemme er i stor grad sammen med søsteren Merete (23) og foreldrene May-Bente og Ole-Morten. De gir henne bra pes, men det hender seg at de tar drag som en stafett mens skitoppen løper hele draget alene.

- Når jeg bor hjemme, får jeg mye hjelp. Enebakk er også nær Gardermoen, og jeg slipper mye reising.

- Så mye snø er det vel ikke?

- Vinterstid er jeg ikke så mye hjemme uansett. Sist vinter tror jeg det ble tre skiturer i Enebakk, men når jeg er hjemme mellom skirenn, er det også mulig å trene andre ting som fin variasjon, sier skiløperen som representerer BUL og er av de mest spennende talentene i norsk skiidrett.

Heidi Weng imponerte stort i debutsesongen blant seniorene. Nå er hun på landslag med landets fremste utøvere. Foto: Erik Borg.
Heidi Weng imponerte stort i debutsesongen blant seniorene. Nå er hun på landslag med landets fremste utøvere. Her fra treningssamlingen på Sognefjellet nå i juni 2012. Foto: Erik Borg.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse