Petter Northug jr. er på full fart mot en ny vinter. Foto: Erik Borg.

Petter Northug jr. er på full fart mot en ny vinter. Foto: Erik Borg.

Northug er igjen 24 timers-utøver

Petter Northug jr. vant flere verdenscuprenn sist sesong og gjennomførte også et av sine aller beste renn, men dagliglivet var ikke like styrt som de forgående årene. Nå er det tilbake til striskjorta og havrelefsa.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Helt siden skiyndlingen var 16 år gammel hadde skiene styrt livet nærmest fra a til å da det endelig kom en sesong uten mesterskap.

- Petter slappet litt av sist vinter og var ikke like nøyaktig med alt. Han hadde behov for å kunne være litt mer sosial og ikke så streng med seg selv, sier far John Northug.

Nå var på ingen måte Petter useriøs sist sesong heller. Det viser ikke minst resultatene. Tre ganger toppet han individuelt i verdenscuprenn, og om mange kanskje synes det var skuffende, ble det en flott tredjeplass sammenlagt i Tour de Ski.

- Og gjennomføringen av 30 kilometer fri teknikk i Davos rett før jul spørs det om ikke er hans beste skirenn noensinne, sier faren.

Klubb og pannekaker
Sist vinter unnet skistjernen seg litt mer søtsaker enn han hadde gitt seg selv lov til i løpet av sesongene i forkant. Nå har han igjen blitt mer bevisst med næringen, som i følge et intervju i Adresseavisen er det eneste han har endret på.

- Jeg har spist mindre usunn mat, rett og slett, fortalte han til den største avisen i Midt-Norge tidligere i sommer om endringer i trening og dagligliv.

I slutten av denne uka kommer skitoppen hjem til Mosvika. Alle de tre brødrene og foreldrene vil være samlet. Da kan det både bli noen felles treningsturer og morsomme diskusjoner ved middagsbordet.

Mor May styrer matseddelen, og Petter vil få noe av det han liker best.

- Han er glad i klubb og pannekaker og også fersk sei og annen fisk fra fjorden her, avslører faren.

Petter spiser det meste, men han er blitt bevisst på hva som lønner seg for å kunne yte maksimalt og kunne gi kroppen nok å arbeide med. Ikke minst i tøffe treningsperioder passer skiesset på å spise det som kroppen nyttiggjør seg raskest og best, og på dette området er igjen mor May sentral.

Hun er viktig bidragsyter så han får god og riktig mat raskt etter tøffe treninger når han er i Trøndelag. Er hun ikke tilstede, har hun ofte laget klar mat som bare trenger oppvarming.

Alt helt perfekt
Sist vinter ble til en viss grad preget av sykdom. Blant annet gjorde mageproblemer at han trakk seg fra Vasaloppet.

Etter skisesongen har stort sett alt gått bra. Riktignok ble det ingen start på rulleskikonkurransene på Aure, men da hadde mosbyggen bare en kortvarig forkjølelse etter et høydeopphold i Livigno.

Som vanlig er han opptatt av å utvikle teknikk og bli bedre på alt.

- Holder Petter seg frisk og skadefri, er han verdens beste, og nå ser det lovende ut, sier landslagstrener Trond Nystad.

Fortsetter nedenfor bildet
Petter Northug etter sin suverene seier på 30 km fri teknikk i Davos 2011. Kanskje et av hans beste renn noensinne. Foto: Manzoni/NordicFocus.
Petter Northug etter sin suverene seier på 30 km fri teknikk i Davos 2011. Kanskje et av hans beste renn noensinne. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Base i Trondheim
For et år siden ble det kjøpt en enebolig på Dalgård på Byåsen. Skiløyper er i gangavstand fra døra, og Northug er mest i Trondheim når han ikke er på samlinger eller konkurranser.

Brødrene Northug har også ei leilighet i Meråker. Den brukes mest av Even og Toomas, men for å få variasjon i treningen hender det seg at Petter er oppe i fjellkommunen.

Poker og fotball
Det er blitt mye og god trening i løpet av sommeren, men også enkelte roligere dager med feriemodus. Noen dager ble det i Las Vegas med pokerspilling. En tur til Mallorca er det også blitt. Hjemme i Mosvika er det også blitt noen få fotballkamper med kameratgjengen i 6. divisjon.

Fra nå av er 26-åringen en 24 timers-utøver fram til kommende sesong er unnagjort. Det betyr fullt fokus på trening, kosthold og alle slags detaljer som at han kommer seg i søvn til rett tid og får de nødvendige timene. Også på dette området kunne han slappe litt av sist vinter.

Tenker på OL
I år blir det flere høydedøgn. Northug tenker selvfølgelig på OL. Treningen tilpasses det som kommer om et og et halvt år i Russland, men før den tid er VM i Italia med både ei femmil som lokker og flere gull som skal forsvares fra VM i Holmenkollen.

Etter OL i Sotsji 2014 kommer VM i Falun, og det er også et mesterskap som lokker. Hva er vel mer moro enn å slå svenskene i Sverige?


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus