John Northug er ikke lenger manager, men skiene til sønnen Petter jobber han fortsatt med og ordner blant annet også alle flyreiser. Foto: Geir Nilsen.

John Northug er ikke lenger manager, men skiene til sønnen Petter jobber han fortsatt med og ordner blant annet også alle flyreiser. Foto: Geir Nilsen.

Pappa Northug fortsatt sentral

John Northug rådgir bøndene i Inderøy kommune vel så mye som sønnen Petter i det daglige, men ex-manageren forteller til Langrenn.com at han fortsatt har en hånd med skiene og mange andre ting i sønnens toppidrettsliv.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Jeg preparerte og satte dem bort etter sesongen og vil klargjøre dem for ny bruk. Jeg har også jevnlig kontakt med smører Perry Olsson som har hovedansvaret for dem, sier John.

I ett år tok han fri fra landsbruksavdelingen i Mosvik kommune for å være manager på fulltid for Petter. I august–september i fjor begynte Lars Gilleberg å ta over oppgaver fra faren, og nå er er det Gilleberg som tar tak i det meste i det daglige av manager-oppgaver.

- Det var veldig mye trykk med opptil 40 telefoner om dagen. Som oftest handlet det om å si nei. Så nå er det blitt mye roligere for meg, sier far Northug. - Men jeg har god kontakt med Lars Gilleberg. Vi prates gjerne noen ganger hver uke.

- John bidrar fortsatt mye, sier Lars Gilleberg.

- Er det bedre med bønder enn journalister, John?

- Det er faglig krevende å jobbe med dyktige bønder på Inderøy, men føler jeg mestrer det faget bedre enn å kommunisere med journalister.

Nå er det også blitt mer tid til å følge opp de to andre sønnene, Even og Tomas. Begge de to hadde mykoplasma etter forrige sesong. Tomas var raskt frisk. Even har så smått begynt å trene igjen.

- Har det skjedd noe med skiparken til Petter i sommer?

- Perry jobber kontinuerlig med å forbedre skiparken sammen med Petter og smøresjef Knut Nystad. Jeg gjør en del grovarbeid med grunning/voksing av nye og nyslipte ski. Det er veldig interessant å jobbe sammen med dem.

Da John kom tilbake til jobben, hadde arbeidsgiveren blitt til Inderøy kommune siden Mosvik og Inderøy kommune hadde gått sammen til én kommune.

Til daglig arbeider Northug i en 80 prosent stilling som fagansvarlig landbruk. Han fordeler blant annet kulturlandskapsmidler og behandler konsesjonssøknader.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus