Seierspallen i herreklassen i Storsylen Opp 2012. Fra venstre: Ola Berger (2. plass), Niklas Dyrhaug (1) og Eirik Mysen (3). Foto: Mattias Jansson.

Seierspallen i herreklassen i Storsylen Opp 2012. Fra venstre: Ola Berger (2. plass), Niklas Dyrhaug (1) og Eirik Mysen (3). Foto: Mattias Jansson.

Endelig Dyrhaugs tur i Storsylen Opp

- Etter mye trening i det siste gikk det tungt i starten, sier Niklas Dyrhaug til Langrenn.com etter at han i den 4. utgaven av Storsylen Opp lørdag, motbakkeløpet hvor han selv er både idémaker og medarrangør, endelig fikk gleden av å selv bestige seierspallens øverste trinn.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Tidligere i uka fortalte Niklas Dyrhaug til Langrenn.com at det var veldig åpent om seieren i årets utgave av Storsylen Opp. Han ville da ikke driste seg til å spå hvem som kom til å vinne det cirka 11,6 kilometer lange motbakkeløpet, med 1000 høydemeter klatring, men han lovet å gi konkurrentene kamp om seieren.

Dyrhaug som løper for arrangørklubben Tydal IL holdt ord, ikke bare ga han motstanderne kamp, men han slo dem alle. Vinnertiden ble 1 time 11 minutter og 55 sekunder, hvilket bare er litt over 1 minutt bak løyperekorden til Kristian Tettli Rennemo.

Nærmeste utfordrer ble Ola Berger fra Trondheim Randoneeklubb. Mellom de to første skilte det nøyaktig 30 sekunder, mens det ned til 3. mann, Eirik Mysen, var ytterligere 1 minutt og 11 sekunder.

Mye trening og reise
For løpets vinner har det vært hektiske dager med mye trening den siste tiden. Først landslagssamling i tyske Oberhof, deretter Trysil Sommerskiskole, hvor han foruten å trene med unge skiløpere, blant annet var et av trekkplastrene i et showrenn på rulleski fredag kveld.

- Etter mye trening i det siste gikk det tungt i starten og spesielt Eirik Mysen var veldig rask og lettbeint i de flatere partiene og nedoverbakkene i løpets første del, forklarer Dyrhaug.

Men det er nærmere 12 kilometer å gjøre det på og som nevnt ovenfor godt over 1 time i løpstid. Langrennsløperens stayerevner, som nådde allmenn bekjentskap under Tour de Ski og verdenscupen sist vinter, kom til sin rett i de bratte bakkene opp mot toppen og den første seieren i Storsylen Opp var dermed sikret for hans vedkommende.

- Ny pers?

- Ja, for meg ble det ny personlig rekord, men det er fortsatt et lite stykke opp til Kristian Tettli Rennemos tid.

Nevins 4. seier
Blant damene var det nok en gang Anne Nevin fra Strindheim Friidrett som krysset målsnøret først. Hun har vunnet samtlige fire utgaver av Storsylen Opp. Dagens vinnertid var for øvrig en forbedring av rekordtiden med 24 sekunder, slik at raskeste dame opp til Storsylen nå står med en tid på 1:25:35.

Marianne Lande fra Byåsen fulgte nærmest, litt over 12 minutter etter, mens 3. plass gikk til Kristine Othilie Gran. Hun løper for Løplabbet Trondheim og ble klokket inn på tiden 1:41:32.

Folkevandring
Da Langrenn.com pratet med Niklas Dyrhaug lørdag ettermiddag hadde han ikke full oversikt over hvor mange som tok med seg Storsylen Opp 2012, men han anslår at det anslagsvis kan ha vært så mye som 350-400 personer som tok turen opp på den 1762 meter høye sylen i tilknytning til arrangementet, en augustlørdag det var 15-20 grader varmt, så godt som vindstille og med andre ord en perfekt dag for å besøke Storsylen.

---

Storsylen Opp - Motbakkeløp ca. 11 km
Tydal, Sør-Trøndelag - 18. august 2012

Damer

1. Anne Nevin, Strindheim Friidrett 01:25:35
2. Mariann Lande, Byåsen 01:37:51
3. Kristine Othilie Gran, Løplabbet Trondheim 01:41:32
4. Hanna Jansson, Væktarstua Hotell 01:47:09
5. Karen Stokke, Selbu IL 01:47:28
6. Linda Marie Strompedal, 01:48:16

Menn
1. Niklas Dyrhaug, Tydal IL 01:11:55
2. Ola Berger, Trondheim Randoneeklubb 01:12:25
3. Eirik Mysen, 01:13:36
4. Ole Kristian Smestad, 01:14:49
5. Anders Myrland, Skogn IL 01:17:47
6. Bernhard Rønning, 01:17:50

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus