Martin Johansson var ustoppelig i Ivar Formos Minneløp. Her er han etter å ha tatt stavgangtesten i Schladming i Østerrike tidligere i høst. Foto: Erik Wickström/www.erikwickstrom.se/.

Martin Johansson var ustoppelig i Ivar Formos Minneløp. Her er han etter å ha tatt stavgangtesten i Schladming i Østerrike tidligere i høst. Foto: Erik Wickström/www.erikwickstrom.se/.

Suveren Martin Johansson i krevende Ivar Formos Minneløp

OPPDATERT med seiersintervju: - Jeg løp i vei i mitt eget tempo og etter en kilometer fikk jeg luke til de andre. Trodde kanskje de drev med lureløp og at de ville komme etter hvert, sier Martin Johansson til Langrenn.com etter suveren seier i lørdagens Ivar Formos Minneløp i Oslo.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det var vått, glatt og kaldt, men ski- og orienteringsløperen Martin Johansson ga allikevel gass og vant Ivar Formos Minneløp med over 3 minutter.

Hva var vel mer naturlig enn at det nettopp var en meget solid ski- og orienteringsløper som gikk helt til topps når den første utgaven av løpet som skulle minne nettopp en stor ski- og orienteringsløper - Ivar Formo.

Svenske Martin Johansson, som løper for IL Tyrving og er VM-medaljør i orientering og har verdenscupstart i langrenn, tok seg gjennom den 16 kilometer lange og kuperte løypa over Vettakollen, Frønsvollen og Skjennungen i åsen vest for Sognsvann, på en tid som var hele 3 minutter raskere enn den danske orienteringsløperen Rune Olsen.

Er i rute
- Er du i kjempeform?

- Det kjennes som jeg er i god rute, men jeg vet ikke om formen er så veldig bra når det gjelder løping. Det blir mye ski og rulleski for tiden, så jeg kjente det i leggene utover i løpet i dag, sier Johansson.

- Hva med løypa og forholdene?

- De var bra for en orienteringsløper. Det var klissvåt og litt glatt. Spesielt over trebroene var det veldig glatt, men heldigvis var det ikke så mange av dem.

- Du brukte kanskje orienteringssko med metalldubber?

- Jeg kunne nok gjerne hatt o-sko, men jeg løp ikke med det, svarer 28-åringen som går for IFK Mora i langrennsløypa, bor i Holmenkollen og studerer på UMB i Ås.

- Hvordan var løpsutviklingen?

- Jeg løp i vei i mitt eget tempo og etter cirka 1 kilometer fikk jeg luke til de andre. Jeg trodde kanskje de drev med lureløp og at de ville komme tilbake etter hvert, men jeg så ikke noe mer til dem, sier Martin Johansson.

Kombinasjon ikke like gunstig i dag
- Ivar Formo var på topp både i orientering og langrenn. Du har selv vært i ypperste verdenseliten i orientering, men satser nå kun langrenn. Er det ikke like lett å kombinere i dag som på 70-tallet?

- I år har jeg kun løpt orientering i forbindelse med 10Mila og Jukola (store internasjonale o-stafetter), samt et lokalt løp. Fokus nå er på kun en ting, langrenn. Jeg trives med det og for meg kjennes det bra.

- Jeg tror at slik løypene og utstyret er i dag trengs det mye mer styrke i overkroppen, enn før. Tidligere var sommertreningen for langrennsløpere i mye større grad løping, mens det nå er mye rulleski og overkropp.

Sikter mot verdenscupen
- Hva står på planen for deg fremover?

- Det blir å gå på snø, trolig i Bruksvallarna, Torsby eller Beitostølen. Jeg skal gå den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna og målet er å komme med til verdenscupåpningen i Gällivare, avrunder Martin Johansson.

Underveis i intervjuet med Langrenn.com forteller han også at det er godt med gode resultater i tester og konkurranser utenom skisesongen, men det er til vinteren det gjelder.

Buraas på pallen
På 3. plass, bare 3 sekunder etter 2. mann, finner vi første nordmann i Sindre Buraas. Trioens tider var henholdsvis 63:09, 66:16 og 66:19.

Anders Nordberg, flerfaldig VM-medaljør i orientering, ble av arrangørene i Lyn Ski trukket frem som en av favorittene i går, men sykdom siste uka gjorde at han ikke hadde helt tørt krutt i beina.

- Jeg hadde ingen mulighet til å henge med de raskeste i dag, men jeg vet ikke om jeg hadde klart det med bedre oppladning heller, melder han i en oppriktig kommentar til Langrenn.com etter løpet.

Klar vinner blant damene
Også i dameklassen var seiersmarginen romslig. Heidi Pharo ble klokket i mål på 77:07. Drøyt 5 minutter hadde hun til Kari Madslien (82:24) og ytterligere 4 minutter var det ned til 3. løper i mål, Marit Liland Fredriksen (86:25).

Rundt regnet 400 løpere var påmeldt til denne første utgaven av Ivar Formos Minneløp.

---

Ivar Formos Minneløp - 16 km terrengløp
Oslo - 20. oktober 2012

Kvinner

1. Heidi Pharo, Löplabbet 1:17:07
2. Kari Madslien, Nydalens Skiklub 1:22:24
3. Marit Liland Fredriksen, Stokmarknes IL 1:26:25
4. Mari Ourom, NOTEAM 1:27:03
5. Stine Fallingen Ødegård, NOTEAM 1:27:08
6. Hilde Slørdahl Conradi, Nydalens SK 1:27:36

Herrer
1. Martin Johansson, IL Tyrving 1:03:09
2. Rune Olsen, Bækkelagets SK 1:06:16
3. Sindre Buraas, Vidar/Team Xtra Personell 1:06:19
4. Øyvind Heiberg Sundby, IK Tjalve 1:07:43
5. Christian Mathisen, Holmen IF 1:08:04
6. Erling Christiansen, Koll 1:08:12

Komplette resultater
Ivar Formos Minneløp

Foto: Erik Wickström


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus