Maiken Caspersen Falla går inn til sin første verdenscupseier i forbindelse med sprinten i slovenske Rogla. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Maiken Caspersen Falla går inn til sin første verdenscupseier i forbindelse med sprinten i slovenske Rogla. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Falla nummer 2 i Quebec

Verdenscup Quebec

NÅ MED INTERVJUER: Maiken Caspersen Falla gikk rett i tet i verdenscup-sprinten i Canada lørdag kveld og dro knallhardt, så overtok Kikkan Randall kommandoen og disse tok de 2 første plassene. Også på 4. plass ble det norsk.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Amerikanske Kikkan Randall vant kvinnenes sprint i fri teknikk lørdag. Maiken Caspersen Falla tok annenplassen.

De to ble nummer en og to i forrige sesongs sprintverdenscup. Falla dro feltet i finalen i Quebec by, men ut på den siste runden i den flate løypa satte Randall inn turboen og var aldri truet i spurten.

Ingvild Flugstad Østberg hadde også mulighet til å ta sin første pallplassering i verdenscupen, men hun tapte kampen om tredjeplass for svenske Ida Ingemarsdotter.

– Jeg synes at både Maiken og Ingvild gjorde en kjempeinnsats. Randall var altfor sterk denne gangen, men spesielt Falla har hatt en god helg, sa kvinnenes sprinttrener Roar Hjelmeset.

Maiken Caspersen Falla sto over åpningshelgen for sprinterne i Kuusamo på grunn av sykdom. Nå satser de norske på revansje på sprinten i Canmore neste lørdag.

– Løypa i Canmore er jo mer krevende, og det skal ikke være noen ulempe for våre løpere, sa Hjelmeset.

Ingvild Flugstad Østberg hadde en fjerdeplass som best fra forrige sesong, og da tok hun seg også til en del semifinaler, men det er trolig ikke lenge før Gjøvik-jenta også tar steget videre. Kanskje allerede til helgen.

Maria Nysted Grønvoll og Kari Vikhagen Gjeitnes ble begge slått ut i kvartfinalen, mens Celine Brun-Lie måtte si takk for seg etter prologen med sin 34.-plass.

---

Verdenscup - Sprint finale - Fri teknikk
Quebec, Canada - 8. desember 2012

Kvinner

1. Kikkan Randall, USA 3:40.2
2. Maiken Caspersen Falla, Norge +1.1
3. Ida Ingemarsdotter, Sverige +1.3
4. Ingvild Flugstad Østberg, Norge +2.1
5. Mona-Lisa Malvalehto, Finland +2.9
6. Natalia Korosteleva, Russland +3.2
---
Øvrige norske
17. Maria Nysted Grønvoll
22. Kari Vikhagen Gjeitnes
34. Celine Brun-Lie

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus