-->
Petter Northug jr. fosser inn til seier i La Sgambeda 2012. Sesongens første renn i FIS Marathon Cup. Like til høyre er rennets toer, Matti Heikkinen. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Petter Northug jr. fosser inn til seier i La Sgambeda 2012. Sesongens første renn i FIS Marathon Cup. Like til høyre er rennets toer, Matti Heikkinen. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Northug vant La Sgambeda

La Sgambeda

OPPDATERT m. SITATER: Etter intenst spurtoppgjør vant Petter Northug jr. det 42 kilometer lange turrennet La Sgambeda i Italia søndag. Løpet er det første av totalt ni renn i FIS maratoncup.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Northug bestemte seg for å stå over verdenscuprennene i Canada og heller bruke langløpet La Sgambeda som oppladning til denne sesongens utgave av Tour de Ski som starter i romjula.

Etter 21 kilometers lureløp, brøt det ut en gruppe på åtte løpere fra feltet. Disse løperne holdt følge helt til mål, slik at det endte i et spurtoppgjør. Der var det ikke uventet Northug som var sterkest.

Etter løpet hadde Northug følgende å si til arrangørens intervjuer:
- Jeg forventet ikke så mye av dette løpet, ettersom jeg er her for å forberede meg til Tour de Ski og derfor har trenet mye de siste dagene. Men jeg hadde en god følelse under løpet, og det er selvfølgelig alltid fint å vinne. Det er bra for motivasjonen.

- Jeg startet rolig på første runde når feltet var samlet. På andre runde begnte Matti Heikkinen å øke farten og plutselig var vi en gruppe på 8 som holdt høy fart og holdt sammen helt til mål. Jeg stolte på spurten min igjen og det gikk bra, så jeg er veldig glad.

Niklas Dyrhaug var også påmeldt til rennet, men valgte å ikke stille til start. Morten Eide Pedersen ble nummer 20.

---

La Sgambeda
Livigno, Italia - 16. desember 2012

UOFFISIELLE RESULTATER
42 km fristil, menn

 

 

Plass Navn Nasjon Tid
1. Petter Northug Norge 1:36.57,3
2. Matti Heikkinen Finland 1:36.57,9
3. Toni Livers Sveits 1:36.58,0
4. Benoit Chauvet Frankrike 1:36.59,4
5. Martin Bajcicak Slovakia 1:37.01,0
6. Cristian Zorzi Italia 1:37.07,9Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus