Petter Northug går her inn til tredjeplass i det 42 kilometer lange fristilsrennet Dolomitenlauf i Østerrike 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Petter Northug går her inn til tredjeplass i det 42 kilometer lange fristilsrennet Dolomitenlauf i Østerrike 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus

Northug nummer tre i Dolomitenlauf

Dolomitenlauf

Petter Northug sto på startstreken da den 39. utgaven av Dolomitenlauf gikk av stabelen i Østerrike søndag. - Jeg kunne ta meg hit raskt fra min treningsleir i Seiser Alm, og benyttet derfor muligheten til å konkurrere her, sa Northug til arrangøren.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Fristilsrennet som i år ble kortet ned fra 60 til 42 kilometer og flyttet fra Lienz til Obertilliach grunnet snømangel, ble vunnet av italienske Sergio Bonaldi på tiden 1:50:56. Han var drøyt to og et halvt minutt raskere enn Petter Northug.

Bonaldi angrep tidlig i rennet og opparbeidet seg en luke som han holdt helt inn til mål.

Før Northug på resultatlista finner vi i tillegg Martin Bajcicak fra Slovakia som var 34 sekunder bak vinneren. Han gikk også for det meste alene i løypa med stor luke ned til forfølgerne.

Den store kampen endte dermed opp med å utspille seg om tredjeplassen i løpet. Petter Northug, som meldte sin deltakelse kvelden før løpet, stolte som vanlig på sin avslutning. Han angrep opp den siste bakken og det var ingen som klarte å følge.

Omtrent halvveis begynte det å snø, og dette snøfallet intensiverte seg gradvis utover frem til at det snødde tett mot slutten av løpet.

Northug fornøyd
Etter løpet hadde Petter Northug følgende å si til arrangørens intervjuer:

- Det var et veldig godt løp for meg. Jeg kunne ta meg hit raskt fra min treningsleir i Seiser Alm, og benyttet derfor muligheten til å konkurrere her. Etter en uke med hard trening i høyden kjentes ikke beina så friske, men jeg hadde 42 kilometer på meg til å komme skikkelig inn i løpet.

- For meg var det perfekt at det begynte å snø. Jeg hadde ikke perfekte ski, så med snøfallet hadde jeg bedre sjanse til å henge på gruppa jeg var i.

- Jeg tok dette løpet som en gjennomkjøring og trodde at gruppa mi kjempet om fjerdeplassen. Når jeg innså at det sto om en pallplass presset jeg hardt og stolte på min sluttspurt. Det er alltid fint å være på pallen, så jeg er fornøyd med resultatet, sa Northug som med denne plasseringen beholder ledelsen i FIS Marathon Cup.

Mikhailova beste kvinne
På kvinnesiden ble det seier til Olga Mikhailova fra Russland. Hun gjorde som Bonaldi, angrep tidlig og kunne gå alene inn til mål og juble for førsteplass.

---

Dolomitenlauf
Lienz, Østerrike - 20. januar 2013

Menn - 42 km fri teknikk

1. Sergio Bonaldi, Italia 1:50:56,48
2. Martin Bajcicak, Slovakia 1:51:30,83
3. Petter Northug, Norge 1:53:31,58
4. Christian Zorzi, Italia 1:53:32,72
5. Pietro Piller-Cottrer, Italia 1:53:33,51
6. Alan Martinelli, Italia 1:53:33,66

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus