-->
Bækkelagets Sportsklub på klubbsamling på Beitostølen i 2012. Foto: Knut Arne Røer.

Bækkelagets Sportsklub på klubbsamling på Beitostølen i 2012. Foto: Knut Arne Røer.

Bank-jubel i Bækkelaget

Klubbnytt

- Bækkelagets Sportsklub søker nå et samarbeid med Grønmo golfbane, med sikte på å benytte egnede deler av golfbanen til ski-treninger, forteller Eirik Lund Røer til Langrenn.com. Fra Sparebankstiftelsen DNB NOR har osloklubben fått flere hundre tusen kroner til det videre arbeidet.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Slik lyder Sparebankstiftelsen DNB NOR's begrunnelse:
DNB Bækkelagets Sportsklubb – skigruppa v/Christian Steen Eriksen får 350000 kroner til snøscooter og lys.

På grunn av den økende interessen for langrenn, har det de siste årene vært stor trengsel på Skullerud hvor det er mange skiklubber som trener.

Skigruppa har derfor innledet et samarbeid med Grønmo golfklubb for å kunne benytte golfanlegget vintertid. For å kunne gjennomføre skitrening på det eksisterende veinettet på golfbanen trengs snøscooter til løypekjøring og lys.

Sparebankstiftelsen DNB NOR bidrar med midler til dette.


Trond R. Hole fra Bækkelagets Sportsklub utdyper med følgende ord:
BSK-skigruppa markerer generøs gave fra DNB med test-trening på Grønmo golfbane - en ønsket fremtidig arena for BSK-skigruppa

Langrenns-interessen eksploderer i Norge, også i Oslo syd-øst, hvor snøforholdene ofte er problematiske i lavtliggende Østmarka. Kunstsnø-anlegget på Skullerud er redningen for en rekke ski-klubber og mange andre ski-interesserte. I snøfattige vintre er det tidvis rett og slett overbefolket på Skullerud. Skal det bli tilfredsstillende langrennsmuligheter for den voksende befolkningen i Oslo syd-øst, må nye løsninger raskt etableres.

BSK søker nå et samarbeid med Grønmo golfbane, med sikte på å benytte egnede deler av golfbanen til ski-treninger. Grønmo er godt egnet til dette, og er allerede etablert som en innfallsport til Østmarka for mange skigåere.

En avgjørende faktor for et godt trenings- og kanskje også -konkurranse-anlegg på Grønmo, er lysmaster og egnet kjøretøy for oppkjøring av spor. BSK har søkt DNB Sparebankstiftelsen om støtte til dette, og er nå svært glade og takknemlige over en generøs innvilgning av søknaden.

For å markere den storslagne gaven fra DNB, samt for å markere starten på samarbeidet med Grønmo golfbane, vil BSK tirsdag 29. januar arrangere en "test-trening" på Grønmo golfbane. I mangel av sollys og lysmaster på Grønmo, vil mer enn hundre ivrige barn medbringe egne hodelykter, og slik også få illustrert behovet for lysmaster på Grønmo.

Bækkelagets Sportsklub Ski's hjemmeside


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus