Sirdal Skimaraton 2013. Foto: Bjørn Tore Haugen.

Sirdal Skimaraton 2013. Foto: Bjørn Tore Haugen.

Sirdal Skimaraton i flott vær og perfekte spor

Turrenn - Langløp

- Det er godt å kunne si at årets renn gikk i fint vær og gode løypeforhold. Sporene var trikkeskinner og løypekjører fikk mye skryt. Arrangør er godt fornøyd og deltakerne høres minst like fornøyde ut, forteller rennleder Lars Vagle etter massemønstringen sist helg.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

I helmaraton og halvmaratonklassene var det tilsammen 460 påmeldte. Rennet er godt fornøyd med så høye tall for det har vært en utsatt vinter med lite snø i januar i år så mosjonister har ikke fått trent så mye som kanskje ønsket.

Solen vekslet mellom fullt solskinn til litt overskyet. Temperatur sa smøring var fiolett voks. For hver 11 km var det smøreservice og drikkestasjon som kom godt med.

I år som ifjor var det en god mengde nasjoner som deltok. Det ble observert blant annet Brasil, Australia, Irland, Tyskland og mere land. I forkant fikk en del av disse kurs i skiteknikk fra rennarrangør så de skulle klare brasene enda bedre.

Det var noen lykkelige deltakere som ringte hjem og sa «I made it!».

Før kursene i skiteknikk arrangerte rennet gratis barmarkskus med Audun Laugaland så årets deltakere hadde gode muligheter til å bli ekstra godt forberedt til renn.

Med det fine været fikk rennet en del mer publikum enn ifjor. Med sin 8-tallsformede løypetrase som gåes to ganger så fikk publikum «ringside» plass for å følge med på elite og mosjonister samtidig.

Før og etter start var det god stemning i start- og målområdet. God musikk, frisk speaker, servering av mat og drikke til alle.

Nytt i år, og kanskje nytt innen langreenn, var "Free Champagne Bar".

Den ble brukt på premieutdeling men også til deltakere og gjester etterpå. Rennleder gikk rundt på arena og tilbød «Champagne for the ladies» som ble mottatt godt.

Rennet har en meget høy kvinneandel iforhold til andre renn – og det før dette siste stuntet. NB: all servering var alkoholfri så champagne var polets alkoholfrie alternativ.

Nå etter rennet blir det trekning av pakketurer til Marcialonga 2014 blandt alle deltakerne. Allerede mandag etter rennet reiser to renndeltakere til Italia og ski VM 2013. De vant sin tur blandt de som var tidlig påmeldt Sirdal Skimaraton.

Nå ser rennet frem mot neste år. Gode ideer repeteres og nye gode påfunn skal det nok også bli.
---

Sirdal Skimaraton
Sirdal, Vest-Agder - 23. februar 2013

Kvinner - 45 km, klassisk

1. Wenche Lægraid Kvæven, Sirdal Skilag 2:49,17
2. Birte Marie Skofteland, ONS 2:58:33
3. Elise Hay Opsahl, GTI / EON 3:09:38
4. Lene Rørvik, GTI - Stavanger 3:23:45
5. Gjertrud Lervik, 3:39:34
6. Liv Lende Olsen, OlsenBand1 3:40:02

Menn - 45 km, klassisk
1. Torgeir Nevland, Gjesdal IL 2:13,42
2. Asbjørn Eritsland, Gjesdal IL 2:23:05
3. Lars Sigve Oftedal, Gjesdal IL 2:25:53
4. Per Svela, Bjerkreim IL 2:35:15
5. Kristoffer Nielsen, IF Ørn 2:35:19
6. Bent Ove Rønningen, Kverneland Ski 2:35:21

Komplette resultater Sirdal Skimaraton 2013


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus