Johan Olsson med gull-medaljen som for all fremtid beviser at han ble verdensmester på 5-mila i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Johan Olsson med gull-medaljen som for all fremtid beviser at han ble verdensmester på 5-mila i Val di Fiemme 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Sveriges gullhelt står over

Verdenscup Lahti

OPPDATERT: Sveriges ferske verdensmester på femmila fra VM i Val di Fiemme, Johan Olsson, stiller ikke i verdenscuprennene i Lahti til helgen.
Tips en venn  Skriv ut

Olsson skulle etter planen ha gått 15-kilometeren i klassisk stil søndag.

– Jeg kjenner meg lett forkjølet. Man treffer veldig mye folk etter en slik uke, og risikoen for å bli smittet er stor, sier Olsson til TT.

Johan Olsson er ingen sprinter, og det var uansett ikke meningen at han skulle gå den klassiske sprinten i Lahti lørdag.

Olsson antydet under innspillingen av TV-programmet «Skavlan» torsdag at han var sliten og at en forkjølelse var på vei.

Femmilsvinneren sier at han prioriterer hvile fram mot de kommende verdenscuphelgene i Oslo og Falun.

– Falun-konkurransene er viktigst for meg, sier han.

Han tok beslutningen om å droppe Lahti fredag morgen. Det er ikke blitt mye trening den siste uken.

– Jeg var ute i en time torsdag. Det er ikke mye, men jeg har prioritert å være pappa. Jeg ville bruke tiden til å leke med datteren min Molly. Jeg har nesten ikke sett henne den siste måneden, forteller han.

Olsson stakk fra feltet tidlig under femmila på VM-stadion i Lago di Tesero sist søndag. Hvis han blir frisk igjen, er han blant favorittene foran femmila i Holmenkollen neste helg også.

– Femmila i Kollen er det største enkeltrennet i verdenscupen, men om du er forkjølet åtte dager før et slikt renn? Vi får se, sier Olsson og er skeptisk til om det blir start der 16. mars.

SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse