-->
Kaldt, klart og vakkert vintervær ventet løperne da de ankom arenaen for Kobberløpet 2013. Foto: Kirsti Kringhaug/Langrenn.com.

Kaldt, klart og vakkert vintervær ventet løperne da de ankom arenaen for Kobberløpet 2013. Foto: Kirsti Kringhaug/Langrenn.com.

Valvik og Fladset vant Kobberløpet

Turrenn - Langløp

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: Et av helgens 3 seedingsrenn for Birken er det 40 km lange Kobberløpet i Nordland og Sulitjelma. Mange og 20 kuldegrader ble målt i morgentimene og føret var trått. Vant gjorde Marit Fladset og Vidar Valvik, sistnevnte med bare 2 sekunder.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Det var kaldt her i dag. Ved Skihytta var det 23 kuldegrader klokka 10 og da starten gikk klokka 11 var det nok cirka 20, rapporterer Kirsti Kringhaug.

I tillegg til at hun er tilknyttet Langrenn.com, først og fremst på en del kontor-funksjoner, benyttet Kringhaug muligheten til å ta med seg en runde i Kobberløpet når hun først var på de trakter.

Mange i trim-klassene
- Vi er mange som er med i Kobberløpet bare for turen skyld. Det er fantastiske omgivelser og nydelig utsikt med flotte fjell, sier Kringhaug.

Da er det lett å forstå at mange gjør som vi ofte ser i ulike turrenn. De lar klokka bare tikke i vei, mens de bunkrer naturopplevelser på rekke og rad, samtidig får de også litt trim på kjøpet.

Tett blant gutta
Men ikke alle putter klokka i lomma. Spesielt ikke når det er et renn med seedingsstatus til Birkebeinerrennet, som går allerede om en uke.

Blandt de som ga gass finner vi Mari Fladset fra Team Farsta. Hun vant på tiden 3 timer 11 minutter og 29 sekunder.

Nøyaktig 9 minutter etter i den 40 km lange løypa fulgte Kari Lynum fra Nordfold IF på 2. plass. Som nummer 3 finner vi Lisa Paval. Hun går for Fauske Atletklubb og ble tatt i mål på tiden 3:31:57.

Hos herrene er topptrioen Vidar Valvik, Tor Ivar Tverå og den tidligere toppløperen Håvard Solbakken. Disse går henholdsvis for IL Siso, Korgen IL og Innstrandens IL.

Vidars vinnertid var på 2:09:53. Bare 2 sekunder etter fulgte Tor Ivar. Ned til Håvard på 3. plass var det heller ikke all verdens tid. Han var nemlig bare 22 sekunder fra 2. plassen.

Tregt føre
- Med +/- 20 kuldegrader var det kanskje ikke superraskt føre i dag?

- Det var gnistrende forhold, men trådt i sporet ja, bekrefter Kirsti Kringhaug avslutningsvis.

---

Kobberløpet - 40 km klassisk
Sulitjelma, Nordland - 9. mars 2013

Kvinner

1. Mari Fladset, Team Farsta 3:11:29
2. Kari Lynum, Nordfold IF 3:20:29
3. Lisa Paval, Fauske Atletklubb 3:31:57

Menn
1. Vidar Valvik, IL Siso 2:09:53
2. Tor Ivar Tverå, Korgen IL 2:09:55
3. Håvard Solbakken, Innstrandens IL 2:10:17

Komplette resultater Kobberløpet 2013


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus