-->
50 min. med Petter Eliassen
Illustrasjonsbilde Holmøyskarrennet, med utsikt fra den nye traséen til 2013-utgaven. Foto: Nils Petter Støyva.

Illustrasjonsbilde Holmøyskarrennet, med utsikt fra den nye traséen til 2013-utgaven. Foto: Nils Petter Støyva.

Holmøyskarrennet fornyar seg

Turrenn - Langløp

- Det mest kjende turrennet i Sogn og Fjordane, Holmøyskarrennet blir arrangert for 47. gong palmesøndag i påska. Det er Torstein Tvinnereim som forteller dette til Langrenn.com. Han sier også at den tidligere toppløperen Per Knut Aaland har vært inne som løype-konsulent.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

I år fornyar arrangøren løypetraseen. Det blir start og mål på Nordfjord fritidssenter. Løypa skal framleis gå gjennom Holmøyskaret. Konkurranseløypa blir no 35 kilometer lang.

- Den nye løypetraseen har ein fantastisk utsikt frå start til mål, seier arrangøren i ei pressemelding. -Holmøyskarrennet blir no kanskje norges flottaste turrenn.

Alternativ løype
Tradisjonelt er det mange som brukar palmesøndag til å gå Holmøyskarrennet i turistklassa. For dei som tykkjer det er i lengste lag med 35 kilometer, har arrangørane IL Veten og Hardbagg laga ei kortare løype på 25 kilometer for dei som ynskjer det.

Per Knut konsulent
Etter at flaum øydela den gamle løypetraseen og Markane IL valde å trekkje seg som arrangør, var det duka for å gjere endringar.

Mannen med 28 sigrar i rennet, Per Knut Aaland, vart kontakta og rådspurt om den planlagde løypa. Han kjenner terrenget svært godt etter mange og harde treningstimar i området. Konklusjonen frå veteranen var enkel og grei: Dette blir ei kjempeløype!

Arrangøren håpar på oppunder tusen deltakarar i trim og konkurranseklassa.

Hjemmeside for Holmøyskarrennet


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus