Espen Udjus Frorud fra østfoldklubben Skiptvet IL vil bli VM-deltaker kommende vinter. Foto: Erik Borg.

Espen Udjus Frorud fra østfoldklubben Skiptvet IL vil bli VM-deltaker kommende vinter. Foto: Erik Borg.

Skal lære av stjernene

- Dette blir et skritt videre

Espen Udjus Frorud har vokst opp i Indre Østfold og blitt en skiløper av rang, men han har fortsatt mye å lære og har nå tenkt å få gode råd fra de nye lagkameratene. Langrenn.com har tatt en prat med 22-åringen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Yngstemann på Team LeasePlan Go kan blant annet suge ut kunnskaper av Thomas Alsgaard og Anders Södergren, som begge er olympiske mestere og fortsatt sultne på suksess.

- Det er et stort lag med mange utøvere og mange å lære av. Det er mye erfaring blant mine nye lagkamerater og mye å plukke opp, sier Espen som er en av de seks på allround-delen av teamet.

Nytt lag
Som team manager Emil Søbak Gundersen kommer også utøveren fra Skiptvet IL nå rett fra Team Norgeshus.

- Dette er et skritt videre. Nå blir det enda mer seriøst med blant annet flere samlingsdøgn.

Johanna Ojala er hans nye trener. I løpet av de siste årene har han hatt Sjur Ole Svarstad, Bernt Rusten og Emil Søbak Gundersen som trenere.

- I det daglige bestemmer jeg selv og gjør stort sett det jeg mener er det rette. Trenerne er mer diskusjonspartnere som gir råd og ikke minst følger meg opp teknisk.

Bor i skibyen
Espen vokste opp i Skiptvet kommune nord i Østfold fylke som ikke akkurat er kjent for mye snø, men flere kan gå fort. Klubbkollega Martin Thon ble junior-norgesmester i sprint på Budor i april.

Skitalentet bodde hjemme til han var 16 år. Så ble det skigymnas på Hovden, grunnfag idrett på samme sted i Aust-Agder før bostedet har vært Lillehammer de to siste årene.

I de tre siste årene har skjetvingen vært student på fulltid. De par siste årene har det handlet om økonomi på OL-byens høgskole.

- Jeg har ikke vært mye på forelesninger, men kombinasjonen har gått fint. Fra høsten begynner jeg med en bachelor-grad i økonomi.

Tenker på VM
Kommende vinter er det store målet å komme til Val di Femme og delta på U23-VM.

- Jeg vil ha et litt tøft mål, og bare jeg kommer med, vil jeg gjøre det bra, men det er ikke så lett å si hva som kan være mulig.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus