Daniel Myrmæl Helgestad ser frem til en ny sesong. Foto: Privat.

Daniel Myrmæl Helgestad ser frem til en ny sesong. Foto: Privat.

Jeg er mer motivert enn noen gang

Satser videre

I fjor fortalte Daniel Myrmæl Helgestad til Langrenn.com at fjoråret var «vinn eller forsvinn». Etter en god fjorårssesong ser den nyopererte trønderen nå frem mot et nytt år som langrennsløper.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Daniel Myrmæl Helgestad har lenge vært en svært lovende utøver. Etter noen sesonger uten fremgang tok han før fjorårsesongen grep og økte treningsmengdene betraktelig.

Langrenn.com møtte trønderen på høydesamling i Ramsau i høst, der Myrmæl Helgestad kunne fortelle at sesongen som nærmet seg var «vinn eller forsvinn» for hans del.

Nyoperert
Den gang fortalte han at målet for sesongen var å gå verdenscup på internasjonal kvote. Selv om målet ikke ble nådd, kan Byåsen-løperen se tilbake på en sesong med to plasseringer blant de fem beste i Skandinavisk Cup og to 13. plasser i NM som noen av høydepunktene.

- Jeg nådde ikke målet jeg satte meg. Likevel må jeg si meg fornøyd med mange av rennene jeg gikk, særlig i klassisk, forteller Myrmæl Helgestad, som nylig ble operert for kompartment syndrom.

Kompartment syndrom er for øvrig en lidelse som gir krampeliknende smerter på forsiden av leggene. Dette er et velkjent problem for mange som skøyter på ski, særlig på krevende føre.

- Nå gleder jeg meg til å ta fatt på treningen igjen, og forhåpentligvis klarer jeg å heve meg et lite hakk i både klassisk og skøyting, forteller Byåsen-løperen, vel vitende om at veien til verdenscup ikke er avskrekkende lang.

Uten team
På tross av at han, sett fra Langrenn.coms ståsted, er en av landets beste langrennsløpere uten lag, står 25-åringen Myrmæl Helgestad uten team også denne sesongen.

- Når jeg står utenfor team styrer jeg treningen selv, men til forskjell fra i fjor skal jeg i år få litt hjelp med treningsarbeidet. Det er nyttig at noen ser på det du gjør med kritiske øyne, utdyper trønderen, som også forteller at han får veldig god hjelp av både klubben og andre samarbeidspartnere.

En annen løper som står utenfor team er Ronny Fredrik Ansnes, som før denne sesongen ikke fikk fornyet tillit i Team Trøndelag. Veien var da kort til Byåsen IL, der han blir treningskamerat med nettopp Daniel.

- Ronny og jeg har snakket en del sammen, og vi er begge mer motivert enn noen gang. Stikkordene blir mye trening og knallhard jobbing, og forhåpentligvis blir vi to løpere å se opp for til vinteren, avslutter den offensive trønderen.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus