Fra testing av nye Xcelerator-bindinger i Holmenkollen. Foto: Rottefella.

Fra testing av nye Xcelerator-bindinger i Holmenkollen. Foto: Rottefella.

De beste bindingene også på rulleski

Det er sol og flott høstvær i Holmenkollen da Rottefella og flere representanter fra etablerte racing langrennsbutikker benytter muligheten til å teste en ny generasjon trening på rulleski. Jørgen fra Bull Ski & Kajakk gjør seg klar og er ivrig etter å teste og høste nye erfaringer.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Produktnytt

Det er ingen tvil om at interessen rundt rulleski er stigende, og at salget øker i takt med den store langrennsinteressen i dette landet.

Interessen for trening på rulleski er også stigende for andre idrettsgrener enn langrenn.

I følge Rottefella har det blant svært mange toppløpere og mosjonister vært et sterkt ønske å få benytte det samme utstyret gjennom sommerhalvåret som de bruker på snø.

Da det er helt andre krefter som gjelder mellom hjul og asfalt enn mellom ski og snø har det frem til nå ikke vært mulig for Rottefella å godkjenne mer enn et fåtall produsenter for å produsere rulleski med pålimt NIS-plate.

- Alternativet for rulleski har egentlig inntil nå vært en langrennsbinding som har blitt skrudd fast i rulleskien, forteller Hanne Lyngaas, KAM (Key Account Manager) for Norden hos Rottefella.

Strenge krav
Dette er nå historie og Rottefella vil fra neste sommer ha egne bindinger til trening på rulleski.

- Kravene vi har satt for NIS-plater på rulleski er strenge, og vi kan ikke ta noen sjanser på dette området. Det er sterke krefter, og mye større konsekvenser om noe skulle gå galt, sier Lars Bergerud i Rottefella.

Løsningen har blitt en NIS-plate som skrues på rulleskien i stedet for å limes. Den nye monteringsløsningen er både sterk nok og svært fleksibel for kunden og har fått navnet Xcelerator monteringsplate.

- Vi lanserer 3 ulike bindinger fra sommeren 2014. Xcelerator Rollerski skate og Classic og vår nye spesielle skøytebinding på langrenn, Xcelerator SSR blir også med i denne kategorien, lyder budskapet fra Lyngaas og Bergerud.

- Du, Lars har du skiftet hjul eller funnet på noe tull med disse rulleskiene, spør Roar Thorrud hos Milslukeren.

- Nei, er svaret kjapt tilbake fra Lars Bergerud.

- Det er nok bare du, Roar, som merker den økte kraften i fra skyv du har når du skøyter i nøytral posisjon med Xcelerator SSR Rollerski.

- Ok, du vinner veddemålet, Lars… det funker faktisk, smiler Roar i solskinnet ved målet.

Det er en smilende og hyggelig stemning blant ellers sterke konkurrenter på salg av ski.

Enkel tilpassning
- Et stort praktisk problem for butikkene har vært at med vår vanlige monteringsplate pålimt på rulleski har butikken vært nødt til å ta av bakhjulet for å feste bindingen. Med den nye monteringsplaten har vi løst dette på en genial måte, med et spor mitt på platen som gjør at både butikk og utøver enkelt kan sette bindingen på uten å ta av bakhjulet. Det er også 3 justeringsklikk på Xcelerator monteringsplate, så det er svært enkelt å tilpasse bindingen til riktig skostørrelse, forklarer Bergerud.

Rottefella har flere rulleskipartnere som allerede neste sesong vil levere rulleski med pre-monterte Xcelerator monteringsplater ut i markedet.

En fast montert plate dekker opptil 6 skostørrelser ved å justere bindingen og samtidig beholde den gode posisjonen på skien ved å stå så langt bak med hælen som mulig, kan Lars Bergerud informere Langrenn.com om fra Holmenkollen.

Dette er en løsning vi kan leve godt med i butikk, sier Olav Stuvseth der han skøyter i vei og er strålende fornøyd med å kunne å merke farten og frasparket av Xcelerator SSR også på rulleski.

Fortsetter nedenfor bildet
xcelerator-testing_kollen_13_02_f_rottefella.jpg
Rottefella har et bevisst forhold til produktutvikling og kommer stadig med nyvinninger for langrennsløpere. Foto: Rottefella.

Forsterket materiale og refleks
Jo flere som begynner med rulleski, jo større er også sjansen for at det oppstår farlige situasjoner i trafikken. For å bidra til økt trafikksikkerhet har derfor Rottefella i tillegg utviklet egne rulleskibindinger, som både er produsert i et forsterket materiale, og utstyrt med refleks for å bli sett i mørket.

Det er kun disse 3 bindingene fra Rottefella som gjelder til bruk på rulleski fra sommeren 2014, da det er laget i et sterkere materialet enn vanlige langrennsbindinger.

Med Trygg Trafikk
- Vi har opprettet et informasjons samarbeid med for Trygg Trafikk for å få spredt ut informasjonen rundt bruk av rulleski på stier og veier. Alle bindinger vil derfor være utstyrt med en informasjonsfolder som viser at vi i Sportsbransjen er villige til å ta del i ansvaret rundt trafikksikkerheten og samtidig opprettholde gleden av denne treningsformen, avrunder Hanne Lyngaas på vegne av Rottefella.

Både Xcelerator monteringsplate og Xcelerator Rollerski bindinger vil være tilgjengelige fra våren 2014 i butikk.

Rottefellas hjemmeside


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut