Deltaker i Kollmila 2012.

Deltaker i Kollmila 2012.

Kollmila vant prisen Kreativ på ski

- Når man kommer opp med noe nytt, er det alltid veldig spennende å se om det slår an, men idéen bak Kollmila var så god at vi ikke kunne la den ligge, forteller Hans Olav Hamran fra skigruppa i osloklubben IL Koll.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Prisen er på kr 20.000,- og kan deles ut hvert år. Formålet er å fremme skiglede og rekruttering til skiidretten, opplyser Oslo skikrets langrenn som fra 2013 deler ut prisen ”Kreativ på ski”.

- Prisen honorerer en gruppe, klubb eller sammenslutning fra flere klubber i Oslo som har iverksatt eller gjennomført et tiltak lokalt, nasjonalt eller internasjonalt med den effekten at det har gitt økt skiglede og/eller økt rekruttering til skiidretten. Det vil bli lagt særlig vekt på nytenkning, praktisk nytte, overførbarhet til andre grupper eller klubber og rekkevidde til nye deltagere på ski, skriver skikretsen i Oslo på sin nettside.

---

Kreftene i IL Koll Ski sendte inn følgende søknad:

Koll Ski fremmer herved sitt kandidatur til «Kreativ på ski» prisen for følgende tiltak:

Kollmila

Kollmila ble etablert i 2012 som et alternativt skirenn med lavere terskel for deltagelse. Rennet fikk mye oppmerksomhet ibirkebeiner.no, langrenn.com, Nordre Aker Budstikke og andre medier, og ble fulltegnet allerede første året. i 2013 var det kamp om plassene. Vi har kapasitet til totalt 1000 deltagere.

Med et fall på over 200 meter, gir rennet en helt fantastisk fartsfølelse, og kan være en perfekt oppvarming til Ungdomsbirken. Rennet ble arrangert på slutten av 70 tallet, men lite snø satte en stopper for arrangementet. Mange foreldre husker det fartsfylte rennet fra den gangen. For moro skyld har vi lagt ut resultatlister fra tidlige renn.

Kollmila (10 km) er for dem som er 12 år og eldre. Starten er ved Hemingseter, rett syd for Frognerseteren. Løypa følger delvis lysløype mot Ullevålseter. Etter Lorttjern tar løypa av mot Lynhytta i ”Lyn-sløyfa” og videre på vestsiden av Lille Åklungen ned mot Sognsvann før en sløyfe på Gaustadjordene. Deretter krysser løypa Sognsvannsbekken over Kollkloppen før mål ved Kringsjå skole.

Halvmila (5 km) er for dem som er 11 år og yngre og er lagt opp som en skolekonkurranse for elever i 1. til 5. klasse. Starten går fra Frønsvollstråkka i bunnen av bakkene opp mot Frønsvollen (nær krysset Bomveien / lysløypa Frognerseteren - Ullevålseter). Løypa følger Måneskinnsløypa ned til vestsiden av Sognsvann ved Løkka gård. Videre går den over Gaustadjordene, krysser Sognsvannsbekken over Kollkloppen før målgang ved Kringsjå skole. Fellestart for hver klasse.

Det er full premiering i alle klasser. Alle deltagere i Kollmila får t-skjorter som viser at de har deltatt. Samme dag som vi arrangerer disse rennene, arrangerer vi også skirenn for psykisk utviklingshemmede (NGP Skifestival). Dette går i de samme traseene, og arrangementet sikrer mye publikum og liv i løypa.

Arrangementet setter store krav til logistikk med transport av utøvere, foreldre, bagasje. Med start og mål på ulike steder er det mye som skal organiseres. Allerede første året gikk arrangementet smertefritt og etter planen. Busser hentet deltagere og bagasje ble brakt ned igjen.

Arrangementet har fått massiv god tilbakemelding fra utøvere og foreldre.

Link til video: http://www.youtube.com/watch?v=DhtW4jTAUZY
Link til langrenn.com: www.langrenn.com/helt-sjef-i-kollmila.5165590-219152.html

---

For Koll Ski og Kollmila ble det full uttelling. Prisen "Kreativ på ski" ble utdelt i deres retning.

Hans Olav Hamran sier til Langrenn.com at diplom nå er mottatt og legger til;

- Når man kommer opp med noe nytt, er det alltid veldig spennende å se om det slår an, men ideen bak Kollmila var så god at vi ikke kunne la den ligge. Det står en ildsjel bak Kollmila, Øyvind Bånerud, og det er han personlig som skal takkes for denne prisen.

Hjemmeside for IL Koll Ski


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus