RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Petter Eliassen, Anders Södergren og Kristian Tettli Rennemo fører an i feltet undet 5-mila i Holmenkollen 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Petter Eliassen, Anders Södergren og Kristian Tettli Rennemo fører an i feltet undet 5-mila i Holmenkollen 2012. Foto: Laiho/NordicFocus.

Startform i Falun 2015 vedtatt

Det internasjonale skiforbundet (FIS) hadde søndag styremøte i Sveits. Flere har tatt til ordet for at VM 2015 skulle gå med individuelle starter på 3- og 5-mila. Nå er det besluttet om det blir intervall- eller fellesstart.

Tips en venn  Skriv ut

Her er de viktigste vedtakene:

Det ble noen mindre korrigeringer frem til 2016 på terminlista. Forslaget om at den alpine lagkonkurransen som opprinnelig skulle blitt arrangert i Moskva blir arrangert i Innsbruck 25. februar ble godkjent.

Konkurranseprogrammet og tidsskjema for alpin-VM og nordisk-VM i 2015 er klart.

Kvinnenes 30- og 50 km i langrenn i Falun blir arrangert som fellesstart, ikke som individuell start.

I alpin-VM i Beaver Crek i USA blir det to dager med utfortrening for hvert kjønn.

Rasnov i Romania fikk tildelt junior-VM i nordiske grener i 2016 etter et vellykket European Youth Olympic Festival i 2013.

Minstesummen for pengepremier for World Cup-sesongen 2014-2015-sesongen ble vedtatt på samme nivå som kommende sesong. Visepresident i FIS, Sverre K. Seeberg, forteller at hoppkomiteen hadde et forslag inne om å øke pengepremiene, men dette forslaget gikk ikke gjennom.

En eventuell mikskonkurranse i hopp kan komme på OL-programmet fra 2018. Først skal saken opp på kongressen til sommeren før eventuelt FIS går i dialog med IOC om å få øvelsen på programmet i samarbeid med arrangørene i Sør-Korea. Det er også andre øvelser som kan komme på det fremtidige OL-programmet, og dette skal vurderes videre på kongressen.

- Dette kan være øvelser innenfor flere grener, og vi snakker om tidligst fra OL i 2022, forteller Seeberg.

Regelverket for den nye touren i kombinert, Nordic Combined Trippel, ble vedtatt. Styret ga skryt til kombinertkomiteen for å utvikle sporten.

FIS vil fremme et forslag til de seks andre internasjonale vintersportsforbundene om å signere en resolusjon mot å arrangere fotball-VM i løpet av vinteren 2022.

- Vi ønsker ikke at fotball-VM arrangeres om vinteren. Dette kan føre til utfordringer i forhold til senderettigheter, og hvordan få plassert fotball-VM på terminlista. Vinteren 2022 er det både vinter-OL, samt en lang World Cup-sesongen, sier Seeberg.

Se sak på fisski.com


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse