-->
Engadin Skimarathon er et særdeles populært turrenn som samler godt over 10.000 deltakere og dette langløpet går i nydelige omgivelser. Foto: Lars Vagle.

Engadin Skimarathon er et særdeles populært turrenn som samler godt over 10.000 deltakere og dette langløpet går i nydelige omgivelser. Foto: Lars Vagle.

Utvider fra 5 til 14 startskudd

- Det er hyggelig å kunne melde store fremskritt i startordningen til Engadin Skimarathon, innleder Lars Vagle til Langrenn.com i forbindelse med at det meget populære turrennet får ny flott startordning.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Fra og med 2015 vil Engadin Skimarathon ha hele 14 startskudd fordelt på 15 startpuljer. Med 12000 påmeldte hvert år så er dette et stort fremskritt fra dagens fem startskudd.

Foreningen for Worldloppet-deltakere (IAWLS/International Asociation of Worldloppet Skiers på www.worldloppetskier.com) har i mange år kommunisert med rennet og anbefalt disse endringer.

- Dokumenter går tilbake til årene 2006, 2007 og 2008, opplyser Lars Vagle til Langrenn.com.

En liten bedring kom i 2009 når rennet gikk fra fire til fem startskudd. Da var det første startskudd som dekker 25% av deltakerne som ble delt opp i to starter.

Fortsetter nedenfor bildet
startordning_13_03_f_larsvagle.jpg
Oversikten viser prosentvis fordeling for starten i Engadin Skimarathon. Foto: Lars Vagle.

Foreningen IAWLS med president Lars Vagle fra Norge sender en god takk til rennet på vegne av organisasjonens medlemmer.

- Startsletten til Engadin rennet er ekstremt bred og bredden går langt utover de første kilometer på et vann. Så mye kork har allerede blitt dempet. Nå med den nye starten vil det være 14 starter med bare fem minutter imellom. Fra 8:30 til 9:35.

- Det vil hjelpe mye på. Resten av rennet har ikke mye korker selv med så mange deltakere. Det er bare rett før og etter St. Moritz løypen snevrer inn og deltakere et stykke bak eliten må gå litt tett, forklarer Vagle og fortsetter.

Fortsetter nedenfor bildet
illustrasjon_13_02_f_larsvagle.jpg
Folkerikt i Engadin Skimarathon, et løp som rundt regnet samler 12.000 deltakere. Foto: Lars Vagle.

Foreningen for Worldloppet deltakere hadde sitt årsmøte i nettopp St.Moritz i 2013 og jobber mot alle Worldloppet-rennene på vegne av deltakerne.

Presidenten av foreningen ble i 2011 norske Lars Vagle, etter Hannes Larsson hadde hatt stillingen i mange år.

Med over 250 såkalte «Worldloppet-stempel» så er det mange som kjenner Hannes.

Dagens leder, Lars Vagle, er hjemme i Norge også leder for et skimaraton: Sirdal Skimaraton. Mye av erfaringen fra Worldloppet-renn bli brukt i det rennet.

- Et eksempel er at melodien som spilles på høytalerne like før start er lik i Sirdal Skimaraton og Engadin Skimarathon. «Conquest of paradise» med Vangelis setter deltakerne i rett stemning før starten. Kvalitet ligger i detaljene, poengterer Lars Vagle før han avrunder;

- Neste oppgave på agenda mot Engadin Skimarathon er å få dem til å stille store oppvarmede telt tilgjengelige for deltakerne før starten.

Linker
Hjemmeside for Engadin Skimarathon
Hjemmeside for Worldloppet Skiers
Hjemmeside for Euroloppet


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus