RESULTATER: Ski Classics: Toblach-Cortina: Kvinner- Menn| Verdenscup Lahti: Stafett: Kvinner- Menn| 15/30 km: Kvinner- Menn| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Therese Johaug gjorde som i fjor og gikk helt til topps i sesongens første renn i Beitosprinten 2013. Seieren feiret hun med NRK-intervju og en flaske vann fra Isklar. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Therese Johaug gjorde som i fjor og gikk helt til topps i sesongens første renn i Beitosprinten 2013. Seieren feiret hun med NRK-intervju og en flaske vann fra Isklar. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Skål Therese!

Kommentar

Vi er vant til at Langrennsstjernene har med seg ski, staver, hansker, briller, lue og annen bekledning inn i TV-ruta under intervjuer. Nytt de siste sesongene er at de også er tørste. Ikke alle liker det.

Tips en venn  Skriv ut

Mens Langrenn.com blant mye annet valgte å lage flere unike intervjuer på mer eller mindre ferske verdenscupløpere i uken inn mot World Cup på Lillehammer hadde riksmedia en annen fokus.

I samarbeid med utøverne Emilie Kristoffersen, Martine Ek Hagen, Tuva Toftdahl Staver, Emil Iversen, Sindre Bjørnestad Skar og Torgeir Skare Thygesen sydde vi sammen intervjuer med hver enkelt av dem.

Forhåpentligvis er flere av disse forannevnte blant morgendagens største skihelter.

Hva var det så riksmedia var opptatt av i forkant av en verdenscup på norsk jord?

Etter hva Langrenn.com forstår var en het potet i forrige uke det at Therese Johaug & co. bringer med seg vann fra Isklar og fruktdrikk fra Bendit inn i TV-ruta i forbindelse med intervjuer.

Dette var noe mange hadde/har meninger om.

Noen går vel også så langt som at de mer eller mindre påstår at det er på grensen til komisk at Therese Johaug drikker godt norsk vann mens hun blir intervjuet av TV-stasjonene.

De burde heller jublet - Her er det en flink utøver, attpåtil i Norges nasjonalidrett, som slår et slag for inntak av vann.

I en tid hvor folk i alle aldre tyller i seg usunne drikker i store mengder, er det vel utelukkende positivt at løperne bidrar i markedsføringen av norsk vann, eller om det så skulle være bær- og fruktdrikker.

Nå vil noen sikkert hevde at det er nettopp Langrenn.com som er ute på en liten bærtur i denne saken.

Som belegg for det vil de trolig mene at dette handler mer om prinsipper for markedsføring, enn hvilke typer produkter de reklamerer for.

Og det er for så vidt et godt og viktig poeng. Men heller ikke det poenget klarer Langrenn.com å se noe problematisk i.

Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg personlig ble litt i stuss første gang jeg så at en av stjernene inntok næring mens de ble intervjuet.

Min grunn til denne lille undringen var mest å finne i at det var uvant med en slik opplevelse og at jeg selv ble flasket opp i en tid og en kultur hvor det ble formidlet at man ikke skulle prate med mat i munnen, og i forlengelsen av det er det også naturlig at man ikke drikker under et intervju.

Men etter en svært kort modningstid landet jeg raskt ned på at dette er helt uproblematisk.

I dag lever vi med reklame og produktplasseringer på alle kanter. Skiløpere på sin side er, foruten å være store idrettskvinner og -menn, også underholdningsartister.

Det at noen av våre beste løpere, med Norges Skiforbund og dets sponsorer i ryggen, benytter tiden i TV-ruta til å verdiøke samarbeidet gjennom profilering av enkelte produkter og/eller logoer er helt greit, spesielt all den tid dette handler om noe så uskyldig som inntak av næring etter en idrettskonkurranse.

Klart det finnes en smerteterskel ett eller annet sted - Det skal vi si oss enige i.

For eksempel om Therese Johaug hadde kommet kjørende på snøen i sin BMW, for å vise hvordan bilen takler vinterføre, til seiersintervjuene med NRK's langrennsanker i paddocken, Ida Nysæter Rasch, ville ting blitt litt merkelig. Men slikt som dette har en svært god tendens til å korrigere seg selv.

Så selv om den annonsefinansierte nettavisen Langrenn.com for egen del og isolert sett har mest å tjene på en reklamefri TV-rute, er allikevel vårt ståsted at vi alle lever meget godt med om det følger en flaske vann, eller litt frukt- og bærdrikk inn i TV-sonen, sammen med ski, staver, hansker, briller, lue og annen bekledning.

Skål Therese - Bare drikk i vei du!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør Langrenn.com


* Verdenscup Lahti - Snarveier: Program| TV-tider| Norges Tropp| Startlister| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse