-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Ledelsen i Sirdal Skimaraton, Bjørn Tore Haugen og Lars Vagle. Foto: Arrangør.

Ledelsen i Sirdal Skimaraton, Bjørn Tore Haugen og Lars Vagle. Foto: Arrangør.

Sirdal Skimaraton får stort pengetilskudd

- Vi har en gladmelding for de som liker å gå på langrenn i Sirdal, skriver Lars Vagle som er daglig leder i Sirdal Skimaraton. Rennet har blitt tildelt en stor pengesum som skal gå til å bedre langrennsløypene i Ådnerams-området. 

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sirdal Skimaraton er nettopp blitt tildelt 500.000kr fra Gjensidigestiftelsen. Midler som skal gå til å bedre langrennsløypene i Ådnerams-området. Dette skal gi solide og merkbare resultater som vil komme mange tilgode. Med circa 500 hytter i området og dagsturister vil det være flere tusen som vil oppleve glede av dette tiltak.

Det takkes og bukkes stort til Gjensidigestiftelsen for denne store støtten. Stiftelsen gir hvert år mange gode bidrag til prosjekter som er aktivitetsskapende og forebyggende på folkehelsen. Med bedre løypetraseer så blir det flere på ski, mere aktivitet, mere skiglede og bedre folkehelse.

Arbeidet som nå skal gjøres er å planere ut langrennsløypene på en del områder som er mer kuperte og trenger mer snø for å kunne preppes langrennspor på. Videre vil det dreneres for vann på noen utsatte punkter. Med noe drenering vil løypene ikke så lett bli ødelagt av regn og smelting.

Resultatet av alt dette er et løypenett som er over lengre tid er sammenhengene og løyper som kan kjøres med spor på lavere snømengder. Noe som sikrer lengre skisesong for alle og sikrere trase for skirennet.

Teksten fortsetter under bildet
sirdal_skimaraton_start_13_f_arrangor.jpg
Fra starten av Sirdal Skimaraton 2013. Foto: Arrangør.

Alt arbeid relatert til denne tildeling vil skje i kalenderåret 2014. Det vil bli utført mange timers dugnad på prosjektet. Grunneier Ånen Ådneram er klar med maskiner og flere andre blir med i jobben. Midler går til drivstoff, utstyr og nødvendige tjenester. Ikke lønninger.

Renntraseen til Sirdal Skimararton går i det meste av løypenettet i Ådneram og det har vært en motivasjon for rennets ledelse til å få støtte til løypeutbedringer.

Rennet har i begge sine år hatt nok snø til renngjennomføring men liker å sikre seg og løypenettet for hele sesongen. Det er positivt at renndeltakere kan trene i selve maratontrase igjennom store deler av vinteren. Det gir gode resultater i skimaratonet for renndeltakerne.

Tidligere år har mannskap fra rennets ledelse hvert år vært ute og hugget trær for å bedre løypenettet. Det har gitt merkbare resultater. Sirdal Skimaraton skal alltid være rennet med ekstra service. Det kommer til syne når rennet hvert år gir gratis kurs i skiteknikk, maratonsmøring og foredrag om turrenntrening.

Da gjenstår det bare å si hjertelig velkommen som skiturist til Ådneram og velkommen som deltaker i Sirdal Skimaraton.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus