En av puljene i Holmenkollmarsjen 2014 er klare for start. Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen.

En av puljene i Holmenkollmarsjen 2014 er klare for start. Foto: Magnus Nyløkken/Skiforeningen.

En praktfull dag i Marka for Holmenkollmarsjen

Værgudene la godviljen til før lørdagens Holmenkollmarsj i Sørkedalen. Mer enn 6500 deltagere fikk oppleve Marka i beskjedne minusgrader og solgløtt.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Holmenkollmarsjen gikk av stabelen for 41. gang lørdag 8. februar hvor mer enn 6500 deltagere hadde funnet veien inn til Sørkedalen for å delta i Norges tredje største turrenn.

Mildværet de siste dagene har gjort at mange var spente på dagens føre. Ved start i Sørkedalen var det -0,6 grader, og innover i Marka rundt -2 grader.

– Det ser ut til å bli en praktfull dag. Vi anbefaler VR62 under skia og smil mellom øra, motiverte speaker Jens Aas på starten til 53-km.

To fornøyde vinnere
Vinnerne av dagens Holmenkollmarsj 53-km, Arne Post og Liv Bjerkreim Nilsen, var godt fornøyde med rennet.

– Vi var en gruppe som hadde følge fram til bakkene opp mot Kobberhaugen. Der gjorde jeg et rykk og gikk derfra alene inn, forteller Arne Post som gikk i mål til 2:37.

Inger Liv Bjerkrheim gikk sammen med fjorårets vinner i dameklassen Solfrid Braathen et stykke, men la deretter inn et rykk.

– Å komme under tre timer var sinnsykt deilig, sier Bjerkreim, som med tiden 2:59 kom fem minutter før andreplassen, Solfrid Braathen.

Spent stemning i går
Arrangementskomiteen fra Skiforeningen og de frivillige har jobbet på spreng den siste uka for å få løypene i best mulig stand. Arrangementsleder Ole Kristian Sørland medgir at stemningen var spent fredagskvelden.

– Vi har vært maks heldige med været i dag, gårsdagens forhold tatt i betraktning. Jeg håper alle deltagerne er godt fornøyde tross utfordrende smøreforhold, og jeg vil gjerne gratulere alle med et vel gjennomført renn, sier Ole Kristian Sørland, arrangementssjef i Skiforeningen.

Intervju med herrenvinner Arne Post, med topp 6 menn
Intervju med damevinner Inger Liv Bjerkreim Nilsen, med topp 6 kvinner
Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus