-->
Illustrasjonsbilde UngdomsBirken. Foto: Lars Krogsveen.

Illustrasjonsbilde UngdomsBirken. Foto: Lars Krogsveen.

Birken Skifestival 2014, disse arrangementene inngår

Sesongens soleklare hovedmål for svært mange er Birkebeinerrennet, men Birken Skifestival består av veldig mye mere enn merkekrav og 54 svette kilometer fra Rena til Lillehammer. Her er hele oversikten:

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ingalåmi 8. mars
Ingalåmi er Norges største jenteskirenn og arrangeres i år for 22. gang. Start og mål er på Birkebeineren Skistadion.

Det er 3 distanser: 5 km kostymerenn uten tidtaking, 15 km med og uten tidtaking samt 30 km med tidtaking.

Alle som har fylt 12 år (uten tidtaking) og 16 år (med tidtaking) kan delta. Ingalåmi 30 km er seedingrenn til Birkebeinerrennet.

HalvBirken ski 9. mars
HalvBirken arrangeres for 5. gang i år med start på Sjusjøen langrennsarena og mål på Birkebeineren Skistadion.

Løypa er på 28 km, klassisk stil. Alle som har fylt 16 år kan delta. Deltakere må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg gjennom hele rennet.

Det er totalt 6 klasser: K/M 16-39 år, K/M 40 år og eldre samt egen klasse for funksjonshemmede og utviklingshemmede. Utviklingshemmede går 15 km i samme løype som UngdomsBirken ski og må bære sekk som skal veie minst 1,5 kg.

Vi regner med å ha ca 1000 deltakere på startstreken og det er mulig å gjøre etteranmelding frem til 8. mars.

HalvBirken passer for alle deltakere som ønsker å teste seg selv før selve Birkebeinerrennet eller som synes 54 km er litt for langt.

Løyetraseen er lett og går i fint fjellterreng på Sjusjøen før den følger Birkebeinerløypa ned til Birkebeiner Skistadion på Lillehammer. HalvBirken er også seedingrenn for Birkebeinerrennet.

UngdomsBirken ski 9. mars
UngdomsBirken arrangeres for 13. gang. Start er på Sjusjøen langrennsarena og mål på Birkebeineren Skistadion, Lillehammer.

Løypa er 15 km og går i klassisk stil. Alle som er 12-16 år kan delta. Alle deltakere må bære sekk som skal veie minst 1,5 kg.

Vi forventer 2500 deltakere og det er mulig å gjøre etteranmelding frem til 8. mars.

BarneBirken ski 9. mars
BarneBirken ski arrangeres på Rena og Lillehammer for alle mellom 0 og 11 år. På Rena er start og mål på Skramstadsetra og på Lillehammer er start og mål på Birkebeineren Skistadion.

I BarneBirken går alle klassisk teknikk. Alle må ha sekk på ryggen med plass til litt ekstra tøy og niste akkurat som de ekte Birkebeinerne. Løypa går i lett terreng. Det er ingen tidtaking.

Alle som fullfører får diplom, medalje og premie. Påmelding kan gjøres helt frem til start på arrangementsdagen. I overkant av 1000 barn pleier å delta i BarneBirken ski.

FredagsBirken ski 14. mars
FredagsBirken ski arrangeres for 3. gang i år. Løypa følger samme trasè som det ordinære Birkebeinerrennet og er 54 km. Start er på Tingstadjordet, Rena og målgang på Birkebeineren skistadion, Lillehammer.

Det er klassisk stil. Alle som har fylt 16 år kan delta. Det er ledige plasser i FredagsBirken ski og etteranmelding kan gjøres frem til 13. mars.

Det er ikke merkekrav i FredagsBirken ski, men FredagsBirken ski inngår i Birkebeinertrippelen som Årets Birkebeiner.

Arrangementet har en roligere atmosfære og passer godt for både godt trente og mosjonister.

StafettBirken ski 14. mars
StafettBirken arrangeres for 3. gang og går i samme trase som det ordinære Birkebeinerrennet. Start er på Tingstadjordet, Rena og mål er på Birkebeineren Skistadion, Lillehammer.

Løypa er 54 km. Det er klassisk stil. Alle som har fylt 16 kan delta. Det er 3 klasser; menn, kvinner og miks.

I miksklassen kan laget selv bestemme kjønnsfordelingen men det må være minimum en av hvert kjønn. Deltakere må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg.

Vi forventer 300 lag i StafettBirken og etteranmelding kan gjøres frem til 13. mars.

Stafetten har 4 etapper:
1. etappe: Rena - Skramstadsetra 9 km
2. etappe: Skramstadsetra - Kvarstad 18 km
3. etappe: Kvarstad - Sjusjøen 13 km
4. etappe: Sjusjøen - Birkebeineren Skistadion (mål) 14 km

Birkebeinerrennet 15. mars
Birkebeinerrennet arrangeres i år for 77. gang. Rennet er 54 km og går i klassisk stil. Starten går på Tingstadjordet Rena, målet nås på Birkebeineren Skistadion på Lillehammer.

Deltakere må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg gjennom hele rennet. Deltakerantallet er begrenset til 17.000 påmeldte og rennet er fulltegnet. Alle som har fylt 16 år kan delta.

Årets eldste deltaker er Tollef Sverdrup på 94 år. Tollef har deltatt i Birkebeinerrennet 45 ganger.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus