-->
Geir Strandbakke er en av de trofaste sliterne som stiller år etter år i Lillehammer Troll Ski Marathon. Foto: Geir Olsen.

Geir Strandbakke er en av de trofaste sliterne som stiller år etter år i Lillehammer Troll Ski Marathon. Foto: Geir Olsen.

Lillehammer Troll Ski Marathon i rute og med styrket målområde

- I år ligger alt til rette for optimalt skiføre og optimale forhold for den 19. utgaven av ”verdens lengste skirenn” - Lillehammer Troll Ski Marathon, melder Turi Elise Kaus til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Rennleder Turi Elise Kaus kan berette om 260 påmeldte per dags dato og metervis med snø og meget gode forhold langs hele den 95 kilometer lange traséen fra Rondane til Sjusjøen.

Lillehammer Troll Ski Marathon arrangeres i år lørdag 5. april, altså om en snau måned. Allerede nå er arbeidet med det lange løypa godt i gang.

Hele traséen kjøres hver helg og med kalde netter i fjellet fremover holder føret seg meget bra.

Fortsetter nedenfor bildet
trollskimarathon_13_02_f_geirolsen.jpg
Kjetil Hagtvedt Dammen underveis i vakker natur, med godt føre og på vei mot overlegen seier i Lillehammer Troll Ski Marathon 2013. Her er han like ved Pellestova. Foto: Geir Olsen.

- Nytt i år er at vi får et enda mer kompakt arrangement da målområdet på Sjusjøen er forbedret med et stort servicetelt for bespisning, premieutdeling og servicefunksjoner, samtidig som vi har dusj og løperpub på samme område, kan rennlederen fortelle.

Forbedringen er gjort i samarbeid med Birkebeinerarrangørene og Bendit Cup som arrangerer en stor ungdomsmønstringen helga før årets renn.

Som før er det trimklasser og mulighet til å gå 45 km og 13 km for de som ønsker en kortere tur.

Fjorårsvinner Sandra Hansson er også i år forventet på startstreken i noe hun etter mål i fjor omtalte som ”et av verdens fineste turrenn”.

Fortsetter nedenfor bildet
trollskimarathon_13_02_f_geirolsen.jpg
Sandra Hansson stråler etter å ha staket seg gjennom 95 km på blanke ski i Troll Ski Marathon 2013. Det ble seier med 5 minutter foran Hilde Gjermundshaug Pedersen. Foto: Geir Olsen.

Turid Elise Kaus letter også litt på sløret med tanke på jubileumsrennet som følger i 2015, der arrangørene igjen planlegger renn på hele 120 km, slik som distansen var på åpningsrennet i 1994.

Neste påmeldingsfrist for vinterens utgave av Lillehammer Troll Ski Marathon er 20. mars, så de av Langrenn.com's lesere som vil ha en lang og god apriltur i fjellet, med startnummer på brystet, har enda muligheter til å melde sin ankomst og være med på denne opplevelsen i høyfjellsterrenget fra Rondane til Sjusjøen.

En smakebit fra fjorårets renn i form av denne filmsnutten:


Hjemmeside for Lillehammer Troll Ski Marathon.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus