Resultater: SKIRENN (snø): Tjuvstarten| RULLESKI: KS Rulleskirenn| Øvrige ligger mellom nyhet nr. 4 og 5| SKIPLUKKER'N SVARER
Chris Jespersen går i mål som vinner av Skarverennet 2014. Foto: Kevin Eikrehagen/arrangør.

Chris Jespersen går i mål som vinner av Skarverennet 2014. Foto: Kevin Eikrehagen/arrangør.

Chris Jespersen suveren i Skarverennet

Over to minutter skilte det i Skarven mellom Chris Jespersen fra Team United Bakeries og Korlevoll - Odda IL og nærmeste forfølger da han lørdag vant Skarverennet i overlegen stil.

Tips en venn  Skriv ut

Chris Jespersen, som i går ble tatt opp i landslaget fra privatlaget Team United Bakeries foran kommende sesong, var ustoppelig i Skarverennet lørdag.

Det 37 kilometer lange rennet fra Finse i Hordaland til Ustaoset i Buskerud gikk han på 1 time, 36 minutter og 16 sekunder.

Nærmest, etter et spurtoppgjør i kampen om seierspallens nest høyeste trinn, fulgte Tydal ILs og landslagets Niklas Dyrhaug. Han brukte 2 minutter og 7 sekunder mere enn Chris. Det hører med til historien at Dyrhaug går inn i TUB-laget, slik sett kan vi si at dette rennet markerte et sceneskifte for disse to.

Bare tre sekunder etter Niklas fulgte så beste utlending, dette var sveitseren Curdin Perl.

Det var Sjur Røthe som ledet den første delen av rennet, men måtte gi tapt mot tunge spor. Fjorårets vinner Martin Johnsrud Sundby hadde heller ikke nok å stille opp med og kom et stykke bak de aller beste. I mål var disse to løperne henholdsvis nummer 35 og 5.

Supert vær, men tunge forhold
- I år kunne man ikke klage på noe som helst. Fantastisk vær, flotte forhold, mange blide mennesker og ikke minst verdige vinnere av det 41. Skarverennet. Sporet og snøen var preget av varmen og eliteløperne brukte opp mot 20 minutter lenger på de 37 km enn i fjor, sier kommunikasjonssjef John-Ragnar Aarset.

- Skarverennet går langs foten av Hallingskarvet fra Finse til Ustaoset og arrangeres av Geilo IL. Rennet representerer årlig et verdig punktum og finale for skisesongen for eliteløperne så vel som for glade trimløpere. Rennet hadde 12.200 startende, som er maksimalgrensen for antall deltakere, avslutter Aarset.

Overraskende resultater
Svært mange toppnavn både innen turrenn og allround deltok og det anbefales å ta en titt i de komplette resultatene, for slik på tampen av sesongen er det en del overraskelser både oppover og nedover.

Se også
Slik gikk det med damene.

---

Skarverennet - 37 km, fristil
Finse til Ustaoset, Hordaland/Buskerud - 26. april 2014

Menn

1. Chris Jespersen, Korlevoll - Odda IL 1:36:16
2. Niklas Dyrhaug, Tydal IL 1:38:23
3. Curdin Perl, Sveits 1:38:26
4. Toni Livers, Sveits 1:38:51
5. Martin Johnsrud Sundby, Røa IL 1:40:44
6. Mathias Rundgreen, Byåsen 1:41:53

Komplette resultater


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus