I forkant av Fossavatn Ski Marathon er det idylliske forhold på Island. Foto: Petter Soleng Skinstad.

I forkant av Fossavatn Ski Marathon er det idylliske forhold på Island. Foto: Petter Soleng Skinstad.

Fossavatn Ski Marathon avrunder sesongen

Vinterens siste konkurransehelg står for tur, og på Island ligger alt til rette for deltakerne i Fossavatn Ski Marathon lørdag. Der er også Langrenn.com på plass med en egen mann som gir oss denne innbydende forhåndsrapporten:

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Langrenn.coms utsendte er denne helgen til stede i Isafjordur, nord-vest på Island, der Fossavatn Ski Marathon tradisjon tro blir arrangert lørdag den første helgen i mai.

Dette rennet utgjør sammen med Svalbard Skimaraton som også arrangeres i morgen den endelige sesongfinalen.

Spektakulære løyper i fantastisk natur
I Fossavatn Ski Marathon kan man velge mellom 5, 10, 25 og 50 km klassisk fellesstart. Dagen i dag (torsdag) ble brukt til å gå gjennom 25-kilometertraseen, som består av 50-kilometerens første og siste 12,5 kilometer.

Samtlige løyper starter og slutter på langrennsarenaen i Isafjordur, som ligger noen hundre høydemeter over havet og byen. Fra stadion går turen raskt opp på fjellet, der man er omringet av fjelltopper og sletter, samtidig som havet hele tiden er synlig nede i fjorden.

Mer spektakulære langrennsløyper skal man lete lenge etter, noe bildene i stor grad viser. Nå skal det riktignok sies at været er varierende på Island, og selv om drømmeforholdene kan virke forlokkende er det heller ikke på Island noen godværsgaranti.

Les mer nedenfor bildet
forkant-2014-02-f-soleng-skinstad.jpg
Et vakkert skue venter deltakerne i Fossavatn Ski Marathon. Foto: Petter Soleng Skinstad.

Løypene i Fossavatn Ski Marathon er krevende, men uten å inneholde de bratteste motbakkene eller utforkjøringene. Til langløpstrasé å være byr 50-kilometeren på mange motbakkepartier, og løypa kan beskrives som en skikkelig langrennstrasé der man får bruk for alle klassiskteknikkene.

Et renn som kan anbefales
På Island møter man usedvanlig vennlige og serviceinnstilte folk, som gir inntrykk av at det er gjevt med besøk fra nordmenn og andre skiturister.

Her legges det aller meste til rette, og det er nok mange norske arrangører som kunne plukket opp noen tips fra sine islandske venner.

I Fossavatn Ski Marathon inngår blant annet skikurs to dager før rennet, pastamiddag kvelden før rennet, kakebuffet etter målgang og bankett på kvelden etter rennet i påmeldingsavgiften.

For en billig penge kan man også kjøpe seg bussbillett som tar deg til og fra stadion gjennom hele helga.

Kombinerer man dette med godt preparerte løyper i fantastisk natur er det lite som skulle tilsi at ikke flere langrennsglade nordmenn hadde kost seg på Island som deltakere i Fossavatn Ski Marathon.

Nå gjenstår imidlertid selve rennet, og Langrenn.com lover å komme tilbake med mer informasjon og bilder i løpet av de neste dagene.

Hjemmeside for Fossavatn Ski Marathon.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus