Anders Aukland under Team Centric, som da het Team Xtra Personell, sin sommersamling i 2013. Foto: Nils Marius Otterstad.

Gjerdalen og Aukland-gutta løper Blåfelden rett opp

De som deltar i motbakkeløpet Blåfelden rett opp 7. juni får konkurranse av blant andre Team Centric-løperne Tord Asle Gjerdalen og brødrene Jørgen og Anders Aukland.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Motbakkeløpet Blåfelden rett opp vert i år arrangert for 6 gong, og gjennomføringa av motbakkeløpet laurdag 7. juni i Syvde fell saman med dei lokale «Kosterikjedagane».

Arrangøren Syvde Idrettslag har med god hjelp frå Sparebanken Møre- Hofseth as og Økonomiconsult as fått ein avtale med det private skilaget «Team Centric» og dei stiller med Tord Asle Gjerdalen. Han er bl.a. verdensmester i 4 x 10 km stafett to gonger og har fleire gode individuelle resultat, og har som varemerke å gå skirenn med pilotbriller.

​Brødreduell?
Tord har med seg lagkameratane og brødrene Anders og Jørgen Aukland. Anders er m.a. olympisk mester og verdensmester i stafett og er fortsatt aktiv.
Anders og Jørgen har spesialisert seg på langdistanse skirenn som f.eks. Vasaloppet og Marcialonga. Anders har delteke på Blåfelden to gongar før og kjenner løypa godt, men har enno til gode å få oppleve utsikta.

Blåfelden rett opp startar i Syvde sentrum, og løypa på 4,3 km går dermed frå sjønivå til 842 moh på toppen av Blåfelden. Den som har gjennomført løpet raskast, er Øyvind Heiberg Sundby- Tjalve på 37:56 (2011) og på kvinnesida Therese Sjursen- BFG Fana på 45.55 (2012).

Syvde IL vil presisere at i tillegg til å vere eit tøft motbakkeløp, er ein tur på Blåfelden i mosjonsklasse ein ypperleg familietur. I monge tilfelle kjem borna på toppen før foreldra (!!)

I år prøver vi å få til ein Bedriftscup, der vi oppfordrar tidlegare deltakarar til å ta med nokre arbeidskollegaer og melde seg på som lag, og evt. utfordre andre bedrifter. Ein flott pokal til odel og eige ventar til det sprekaste laget.

Meir info om Blåfelden finn du på www.syvdeil.no. Du finn oss også på facebook.

Omtaler, resultater, værmelding og bilder via denne direktelinken.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus