Merete Weng ble første kvinne til topps i Viking Challenge 2014. Foto: Endre Løvaas / Viking Fottøy

Merete Weng ble første kvinne til topps i Viking Challenge 2014. Foto: Endre Løvaas / Viking Fottøy

Weng og Sundby toppet Viking Challenge

Merete Weng og Øyvind Sundby vant historiens første Viking Challenge på Rjukan lørdag. Glimrende forhold og nesten 300 løpere i alle aldersgrupper sørget for at motbakkeløpet ble en kjempesuksess i sitt første år.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Vinner i Elite Herrer ble Øyvind Sundby fra IK Tjalve på tiden 1:30.07, mens i kvinneklassen gikk Merete Weng, BUL av med seieren på råsterke 1:43.45. Begge ble belønnet med 10.000 kroner i førstepremie.

Gaustatoppen er for mange er kjent turmål, og også målgang for Norseman. Men motbakkeløp helt fra Rjukan sentrum er noe helt nytt. Viking Challenge kunne skilte med 291 påmeldte i sin første utgave, med kjente idrettsutøvere som Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Haugen og Vetle Sjåstad Christiansen på startstreken.

Over 1600 brutale høydemeter fordelt på 11 km, hvorav kun 4 km var av den flatere sorten. Merete Weng fra BUL, søster av mer kjente Heidi Weng, knuste regjerende norgesmester og norgescupvinner i motbakkeløp, May Britt Buer, den siste kilometeren, og løp til topps på formidable 1.43.45. Blant herrene var Øyvind Sundby fra IK Tjalve sterkest - kun 7 sekunder fra å greie bragden på under 90 minutter, med sluttiden 1.30.07.

Fortsetter under bildet
viking_challenge_14_02_f_lovaas.jpg
Øyvind Heiberg Sundby viste muskler i og etter motbakkeløpet på Rjukan. Foto: Endre Løvaas / Viking Fottøy.

- Det var en krevende, men ufattelig vakker og morsom løype. Definitivt et motbakkeløp som fortjener internasjonal status, så jeg håper dette har kommet for å bli, sier Sundby.

Alpinkometen Henrik Kristoffersen var den raskeste av elitealpinistene Attacking Vikings, med respektable 2.11.19. Leif Kristian Haugen fulgte på 2.17.30, mens Kjetil Jansrud kom smilende over målstreken på 2.35.26.

- Vi er midt i en hard treningsperiode med barmark, og et motbakkeløp som Viking Challenge er en flott gjennomkjøring for oss alpinister. Utholdenhet er viktig i vår idrett, sier Jansrud.

6 år gamle Sakarias Veslestaul fullførte som yngste deltaker i Lang Løype med tiden 4.04.44.

Komplette resultater her.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus