-->
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Forbundet sier nei til start i Skåla Opp

- Styret i Norges Friidrettsforbund besluttet at utøvere som er aktuelle for representasjonsoppdrag ikke blir vurdert uttatt om de deltar i «Skåla Opp», heter det i en melding til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


Rutiner ved uttak til mesterskap i NFIF
Norges Friidrettsforbund har varslet utøvere som er aktuelle for representasjon at de må forholde seg til fastsatte retningslinjer før uttak.

Det har siste tiden kommet opp at det største motbakkeløpet i Norge «Skåla Opp» i Loen i Sogn og Fjordane ikke lenger er et løp arrangert av klubb tilsluttet Norges Friidrettsforbund. Dette medfører at konkurransen ikke lenger er underlagt IAAF og Norges Idrettsforbund sitt konkurranse- og dopingregelverk. Konkurranseklassen i «Skåla Opp» samler stor internasjonal deltagelse og løpet har relativt høye pengepremier.

Utøvere varslet
På bakgrunn av dette har styret i Norges Friidrettsforbund besluttet at utøvere som er aktuelle for representasjonsoppdrag ikke blir vurdert uttatt om de deltar i «Skåla Opp». Utøvere som blir vurdert som aktuelle for slike oppdrag blir nå varslet om dette.

Fastsatt i utøverkontrakter
For utøvere som er under kontrakt med Norges Friidrettsforbund er det et krav og en forutsetning for at en skal bli vurdert til representasjonsoppdrag at en kun deltar i arrangement underlagt idrettens lovverk. Etter styrets oppfatning må samme kriterier gjelde også for utøvere i øvelser der en ikke har kontraktsutøvere som i motbakkeløp. Det er Norges Friidrettsforbund som tar ut og sender landslagsutøvere til mesterskap i motbakkeløp.

Norge alltid representert
Norges Friidrettsforbund har hvert år sendt utøvere til EM og VM i motbakkeløp og i 2014 ligger det også inne i vedtatte planer at norske utøvere skal delta. Kravet om at konkurransedeltakelse må skje i løp arrangert av klubber som er underlagt gjeldende lover og regelverk for norsk idrett blir derfor et viktig prinsipp å etterleve for utøvere som skal representere med flagget på brystet i 2014.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut