I front er vinner Tom-Erik Lukkedal og tett bak følger Eirik Sverdrup Augdal i Ringkollklyvern 2014. I mål var rekkefølgen den samme. Foto: Kirsti Kringhaug/Langrenn.com.

I front er vinner Tom-Erik Lukkedal og tett bak følger Eirik Sverdrup Augdal i Ringkollklyvern 2014. I mål var rekkefølgen den samme. Foto: Kirsti Kringhaug/Langrenn.com.

Ny rekord i Ringkollklyver'n

Da motbakkeløpet Ringkollklyver'n ble arrangert like utenfor Hønefoss onsdag kveld var tempoet høyere enn noensinne. Raskest av alle var en av årets NM-deltakere på 5000 meter, men på pallen finner vi også langrennstoppen Eirik Sverdrup Augdal.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Onsdag 3. september var det klart for Ringkollklyver'n 2014.

Løpet var på 6 km med 550 meter klatring og startet ved Vang skole litt utenfor Hønefoss sentrum og gikk opp Gamle Ringkollvei og videre til Ringkolltoppen. 

Vinneren av Ringkollklyver'n Tom Erik Lukkedal knuste den gamle rekorden som Knut Aalien og den tidligere skøyteløperen Sverre Haugli hadde med hele 59 sekunder. Det er RingBlad.no som opplyser dette.

Den nye bestetiden lyder på 25 minutter og 40 sekunder.

Lukkedal deltok for øvrig tidligere i høst under NM i friidrett, hvor han på 5000 meter løp inn til 11. plass, på plassen rett foran i dette NM-løpet finner vi Anders Aukland.

I Ringkollklyver'n finner vi Eirik Sverdrup Augdal på seierspallens nest øverste trinn. Augdal er på juniorlandslaget i langrenn og vant gull i junior VM i Val di Fiemme sist vinter.

I følge RingBlad.no vant Marthe-Astrid Buttingsrud dameklassen, noen meter foran Hanne Øien. Buttingsrud brukte 36:15 på turen opp til Ringkollens topp.

- Moro å være tilbake på hjemtraktene. Jeg savner jo skimiljøet litt, sier Buttingsrud, som er elev ved Krigsskolen på Linnerud i Oslo.

Ringkollklyver'n er del to av konkurransen 3 x Ringkollen Rett Opp - de andre to er Ringkolltråkket (sykkel), ble arrangert 20. august, og Ringkollrullen (rulleski) som arrangeres 15. september.

---

Ringkollklyver'n
Hønefoss, Buskerud - 3. september 2014
Motbakkeløp - 6 km og 550 høydemeter

Kvinner:
1. Marthe-Astrid Buttingsrud, Ringkollen Skiklubb 36:15
2. Hanne Øien, Haugsbygd IF 36:28
3. Karianne Dalen, Hytteplan Sport 37:00
4. Turid Guttormsen, Ringkollen Skiklubb 37:06
5. Randi Nerdrum, Team Tronrud 38:01
6. Oda Nerdrum, Ringkollen Skiklubb 38:06

Menn:
1. Tom Erik Lukkedal, Ringerike FIK 25:40
2. Eirik Sverdrup Augdal, Ringkollen Skiklubb 27:00
3. Kristian Fredriksen, Ringerike FK 27:11
4. Stian Håkonsen, Ringerike Brannvesen 27:47
5. Krister Sørgård, Ringkollen Skiklubb 28:05
6. Johannes Bjernæs, Jevnasker Skiklubb 28:21

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv utblog comments powered by Disqus