-->
Det Norske Fjellmaraton er et populært innslag i løpernes terminliste, men lørdag er det Oslo Maraton som samler massene. Arrangørfoto.

Det Norske Fjellmaraton er et populært innslag i løpernes terminliste, men lørdag er det Oslo Maraton som samler massene. Arrangørfoto.

Oslo Maraton - Gode råd foran start

- Det er veldig fint å være offensiv, men særlig på lengre distanser er det viktig å bruke hodet. Uansett er det fornuftig å gå ut forsiktig. Det gjelder alle distanser, sier Jack Waitz foran kommende helgs Oslo Maraton.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- 25.000 løpere skal være med i lørdagens Oslo Maraton, innleder Aftenposten.no og fortsetter videre med et større knippe gode råd fra Jack Waitz.

- Den største feilen er at deltagerne ikke har et realistisk forhold til hva de kan gjøre. De åpner for hardt. Ofte er det et stykke mellom forventning og realisme, sier Waitz.

Ovenstående må kunne sies å være et råd med like stor aktualitet inn mot deltakere i skirenn og ikke minst turrenn, nå cirka et halvt år foran et nytt Birkebeinerrenn.

Waitz har sortert en rekke av sine råd i ulike bolker:
* Dagene inn mot løpet (trapp ned på treningen - mat og drikke - planlegg antrekk).
* Før du starter å løpe (mat og drikke - husk de utsatte kroppsdelen).
* Mens du løper (disponering av tid - ro ned).
* Når du er ferdigløpet (restitusjonstiltak).

Langrenn.com anbefaler alle å ta turen over til Aftenposten.no for å lese alle rådene i sin helhelt, men vi tillater oss å løfte frem denne klassiske bommerten mange gjør om våren og høsten. Kjølige netter gir kalde morgenstunder, som igjen ofte fører med seg mye klær før start, med påfølgende oppheting utover dagen dersom man ikke letter i antrekket før startskuddet smeller.

I så henseende har Jack Waitz dette rådet:
Bestem antrekket du skal løpe i før du kommer til selve løpsdagen. Skoene bør være såpass mye brukt at de ikke gir gnagsår eller andre plager. Med andre ord, ikke løp i nyinnkjøpte sko. Gode løpesokker kan også hjelpe deg å unngå gnagsår. Nordmenn har en tendens til å kle på seg litt for mye, så ta hensyn til at temperaturen som oftest vil stige utover dagen. Er det for eksempel mer enn 10 grader, er det anbefalt å løpe i kortbukse.

Les alle de gode rådene fra Jack Waitz i saken "- Løpere har lett for å overvurdere seg selv" hos Aftenposten.no.

Se også
Drømmen om å fullføre en maraton.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus