Kari Øyre Slind jubler over å ha vunnet bronse på fellesstarten under U23-VM i Liberec og Tsjekkia 2013. Gullet gikk til Ragnhild Haga, som vi ser i bakgrunnen. Foto: Erik Borg.

Kari Øyre Slind jubler over å ha vunnet bronse på fellesstarten under U23-VM i Liberec og Tsjekkia 2013. Gullet gikk til Ragnhild Haga, som vi ser i bakgrunnen. Foto: Erik Borg.

Kari Øyre Slind vil tilbake på topp

- Oppbyggingen har startet og det skal bli artig å gå konkurranser igjen, smiler Kari Øyre Slind til Langrenn.com. Oppdalsjenta holder fortsatt på målet om å bli best, tross noen skadeforfulgte sesonger.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kari Øyre Slind er yngst i trekløveret Øyre Slind fra Oppdal. Selv om hun er yngst er hun et minst like stort talent som sine eldre tvillingsøstre, Silje og Astrid.

Hun var fast inventar på rekruttlandslaget et par sesonger og hadde kun et mål – å bli best.

Lillesøsterens problemer de siste sesongene har vært mange og langvarige.

- Det er ikke et eneste år siden juniortiden uten langvarig skade eller sykdom, forteller Kari.

- Vanskelig og komplisert
I 2011 slet trønderen med rygg og skuldre, og det har vært stilt spørsmålstegn ved om disse problemene også kan være årsaken til senere skader.

I 2012 var det en sene ved akilles som stoppet nesten all form for trening. Denne ble operert, og rett før jul sesongen 2011/2012 kunne Kari igjen konkurrere.

Det ble to måneder med renn, før det neste oppholdet. Fra mai 2012 så ting lysere ut.

- Sesongen 2012/2013 gikk greit lenge, men ble avsluttet i tidligste laget. Siste skirenn ble gjennomført første helga i februar 2013.

- Det har vært vanskelig og komplisert. Nervesystemet har vært i ubalanse etter en trøkk i ryggen som førte til nummenhet og prikking i lårene. Tålte ikke være ute i sola, ta badstue, og i tillegg ble det ble påvist noe allergi, sier Øyre Slind.

- En mann med navn Jonny Aftret har vært til stor hjelp. Det har blitt jobbet tett og hardt med enkle grunnleggende øvelser og det har fungert veldig bra. Symptomene er i dag så å si borte.

Sesongen 2011/2012 ble en stor opptur for Kari Øyre Slind. Oppdalingen gikk inn til bronse på 15 kilometer duathlon under U23-VM i Tsjekkia. I Skandinavisk Cup ble det også mange prestasjoner helt i toppen av resultatlistene.

På vei tilbake
Sammen med tvillingsøstrene Astrid og Silje ble det bronse på NM-stafetten på Vang i 2013. I tillegg til stafetten har Kari flere individuelle NM-medaljer fra juniorklassene.

- Oppbyggingen har startet og det skal bli artig å gå konkurranser igjen, smiler Kari.

Miljøet og den gode stemningen før, under og etter skirenn er noe som har blitt savnet. Hvilke resultater det blir er litt spennende, men det er viktig å gå hvert steg for å komme skikkelig tilbake.

- Team NTNU har vært enestående og veldig inkluderende. Setter stor pris på å få være med på et par samlinger. Det gir mye. Med god kunnskap og kompetanse i mange bekjente og familien, har gitt alle et godt håp om en god sesong.

- Målet er fortsatt å bli best, avslutter en positiv Oppdalsjente.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus