-->
Logo for Tour de Bærum.

Logo for Tour de Bærum.

Moro for barn og ungdom i Tour de Bærum

- La oss skape en opplevelse ut av rennene for barn og ungdom, tenkte kloke hoder i Haslum, Jardar og Jutul. De kom dermed opp med idéen om Tour de Bærum, som i likhet med Tour de Ski avsluttes med en monsterbakke - denne gangen rett ned.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Vi gir ordet til en av initiativtakerne, Dag Helland-Hansen - rennleder for Vestmarka Rett Ned:

Under fjorårets Haslumrenn tenkte rennleder Morten Sjursen at det måtte gå an å få til litt mer spennende renn en den vanlige formen som var brukt i 30 år.

Han hørte litt rundt i miljøet og kom i kontakt med Jutul ved Erik Frogner og Jardar ved Dag Helland-Hansen som var i samme tankebane - la oss skape en opplevelse ut av rennene for barn og ungdom.

I Jutul har de kjørt en skicross med stor suksess de siste årene, mens Jardar har prøvd forskjellige arrangementsformer som f.eks. lagtempo for å skape skiarrangementer som er artige.

Vi ble enige om at ved å lage et Tour de Bærum der vi drar på Tour-konseptet, men legger inn det tradisjonelle langrennet i klassisk stil med Jutulcrossen i fristil og avslutter det hele med vår variant av monsterbakken - denne gangen rett ned.

Vi tror at dette vil gi barn og ungdom en artig og annerledes opplevelse. 

Som sagt så gjort, nå er Tour de Bærum (TdB) godt i gang i planleggingsfasen (se innbydelse her).

Touren er utvidet etter anmodning fra kretsen til også å inneholde et uttaksrenn for juniorer til Junior NM stafett for Akershus som samtidig gir god trening i stor fart (stafettdistanser) på en helg det er viktig med god trening, men som vanligvis har få aktuelle renn for denne aldersgruppen.

Utgangspunktet for hele helgen er Skui Idrettspark der planen er at Haslumsprinten går av stabelen på fredag kveld i klassisk stil for aldersgruppen 8 år til og med junior.

Lørdag etterfølges dette av Jutulcrossen i fristil (samme aldersgruppe, men junior går ikke cross), mens på søndagen avsluttes det hele med jaktstart i Vestmarka Rett Ned.

Fra Jordbru for de yngste og fra Grønland for de eldste (13 år og eldre), alle med mål på Skui. I Vestmarka Rett Ned legger vi også inn en egen seniorklasse som et turrenn.

Basert på tidligere deltagelse i Jutulcrossen og Haslumsprinten antar vi opp mot 1000 deltagere.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus