John Kristian Dahl går inn til seier i La Sgambeda Classic 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

John Kristian Dahl går inn til seier i La Sgambeda Classic 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Klart for sesongåpning i langløpscupen

I fjor måtte arrangøren i Livigno kjempe hardt for å få på plass løypa til La Sgambeda grunnet snømangel. I år ligger forholdene mye bedre til rette for at langløpseliten får en god start på sesongen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Nytt i år er at fristilsutgaven av La Sgambeda er lagt til fredag, mens klassiskrennet - som nå er en del av langløpscupen Swix Ski Classics - er flyttet til søndag.

I tillegg får vi inn nyvinningen lagtempo på lørdag. Det inngår også i Swix Ski Classics.

Kommer Northug?
Flyttingen åpner muligheten for verdenscuputøvere som skal gå lørdag og søndag i Davos, et steinkast fra Livigno, til å få med seg et fint 42 kilometer langt renn i fri teknikk fredag. Dette rennet inngår i FIS Marathon Cup.

Jean Marc Gaillard og Robin Duvillard, franske medaljevinnere fra OL i Sotsji, er blant de som er ventet til start. Der får de selskap av langløpseksperter som Benoit Chauvet, Petr Novak, Simone Paredi, Sergio Bonaldi og Cristian Zorzi.

På damesiden vil Valentina Shevchenko, Antonella Confortola Tatjana Mannima, Karolina Bicova og Holly Brooks trolig være blant de som kjemper om seieren.

Petter Northug jr. har vunnet fristilsrennet to år på rad. Om trønderen dukker opp på start fredag gjenstår å se.

Hvem tar første stikk i Swix Ski Classics?
I lagtempo og klassiske La Sgambeda lørdag og søndag vil hele eliten i Swix Ski Classics samles til første dyst denne vinteren, ført an av kanoner som Johan Kjølstad, John Kristian Dahl, Anders og Jørgen Aukland, Seraina Boner, Laila Kveli og mange flere.

I fjor var det La Diagonela som åpnet sesongen for de klassiske langløperne, og den gang var det Rikard Tynell og Seraina Boner som stakk av med sesongens første seier.

Løpene som inngår i Swix Ski Classics sendes i sin helhet på TV2 lørdag og søndag.

Les mer om arrangementene på LaSgambeda.it.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus