Morten Eide Pedersen jubler etter å ha satt langløpseliten på plass i Jizerska 2015 og vinterens 3. renn i Swix Ski Classics. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Morten Eide Pedersen jubler etter å ha satt langløpseliten på plass i Jizerska 2015 og vinterens 3. renn i Swix Ski Classics. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Morten Eide Pedersen etter helgens triumf: - Jeg skal ikke slippe meg ned

Etter en intens duell mot Petter Eliassen i langløpet Jizerska søndag, tok Morten Eide Pedersen sin første seier i Swix Ski Classics. - Overraskende nok ble det kun oss to, sier Lillehammer-løperen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Vel tilbake til fedrelandet og svært fornøyd med helgas begivenheter finner den 27 år gamle løperen fra Lillehammer Skiklub tid til en prat med Langrenn.com.

Hvordan opplevde du rennet fra din posisjon i feltet?

- Det var en bra løype ut fra forutsetningene, litt isete og vått var det riktignok noen steder, men slikt er likt for alle. Jeg må gi creds til arrangørene for det de fikk til ut fra forholdene med fine løyper og nesten full distanse.

- Jeg har kun gått her en gang tidligere, så hadde ikke løypa krystallklart for meg i hodet på forhånd, slik som med en del andre renn, men må si at jeg opplevde rennet som positivt og ser frem til å komme tilbake til Jizerska Padesatka.

- Samarbeidet med Petter (Eliassen, journ. anm.) fungerte supert. Det var perfekt å gå med Petter, han er virkelig en som kan ta i et tak når det trengs!

- For å holde den luka vi fikk måtte vi trå til og jobbe sammen, vi kunne ikke tenke kynisk, forklarer Morten Eide Pedersen som avgjorde Jizerska og sesongens 3. renn i Swix Ski Classics de siste par hundre meterne inn mot mål.

Hvordan ble rennet sammenlignet med det du hadde sett for deg på forhånd?

- Jeg tenkte primært å være med opp første bakken og se an følelsen og kjøre på hvis jeg kjente meg bra. Vi var flere som var med på å sette fart i gruppa, men overraskende nok ble det kun oss to som etter hvert kom løs fra hovedfeltet.

- Vi fikk ingen sekunderinger så vidt jeg klarte å få med meg, men vi fikk til å holde intensiteten oppe likevel.

Hva betyr dette for deg og resten av Team Coop?

- Jeg har fått tatt steg på grunn av muligheten til å satse med Team Coop, det hadde vært en ganske annen hverdag dersom jeg ikke hadde fått være en del av det teamet, særlig med tanke på økonomisk støtte, men også matching fra laget på trening, svarer Morten, før han legger til;

- Dette er verdifullt for hele laget vårt, jeg må få rette en takk til hele støtteapparatet. På renndagen var for eksempel smøreteamet ute i firetida om morgenen og testet ski for oss og basert på testene tok de egentlig vurderingen og valget av ski for oss.

På søndag kom den norske dominansen i langløpssirkuset til uttrykk i seksdobbelt norsk, hva tenker du om den utviklingen vi har sett i langløp særlig de siste 2-3 årene?

- Det er litt uheldig med tanke på utviklinga av sporten vår. Men det er mange som satser langrenn i Norge og det trenes så godt at det ikke er så rart at blir stor bredde også i langløp.

- Vi fikk jo se det så sent som i LaSgambeda også, hvor det var flere løpere fra verdenscupen som selv i en kupert trasé måtte innfinne seg med å bli slått av flere norske langløpere.

For deg som har tre sjetteplasser som best i Swix Ski Classics (SSC) tidligere, hvordan vil den gode sesongstarten påvirke din motivasjon og målsetning fremover?

- Det er selvsagt enormt motiverende. For meg som aldri har vært noen såkalt barnestjerne, og som har jobbet hardt i så mange år, er dette av svært stor betydning. Jeg hadde mål om å komme på pallen i et SSC-renn i år, så sånn sett er målet nådd, men jeg har ingen planer om å slippe meg ned av den grunn.

- Nå er jeg andremann i sammendraget bak Anders (Aukland, journ. anm.), og har sånn sett alle muligheter. I lys av det Anders har fått til og står for hadde det vært utrolig moro å tatt turen innom den gule trøya. 

- Også har jeg lyst til å gjøre det bra i Marcialonga, men det store målet for resten av sesongen er helt klart en pallplass i Birken, et renn jeg kjenner som mitt eget kjøleskap og hvor jeg får brukt beina skikkelig. Der må gjerne verdenscupløperne stille opp, så vi får satt dem litt på plass, avrunder Morten Eide Pedersen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus