Rikard Tynell jubler over seier i La Diagonela 2014. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Rikard Tynell jubler over seier i La Diagonela 2014. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

La Diagonela korter ned på distansen

La Diagonela ble i fjor arrangert i all hast fordi det var for lite snø i Tsjekkia, men selv i de sveitsiske alper på vel 1700 moh. sliter de med snømangel

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Rennet som i fjor måtte kortes ned til 50 km fra de opprinnelige 65 ser seg i år nødt til å korte ned ytterligere. I år blir La Diagonela 43 km. 

Dette rennet inngår i Swix Ski Classics (SSC) og skiller seg på flere måter fra de andre rennene. Blant annet går dette på omlag 1700 høydemeter, en såkalt mellomhøyde, som ikke er ubetydelig når det skal bli gått fort på ski. Dessuten er selve oppløpet her i motsetning til de andre rennene i SSC en direkte bratt motbakke. 

I Jizerska Pedesatka forrige søndag var det regnvær dagen før og minusgrader natt til renndagen slik at det ble meget raske og utfordrende forhold. Denne gangen er det snømangelen som er hovedproblemet.

- Nok en gang har vi utfordringer med været, denne gangen er det snømangel. Vi skyler de lokale arrangørene en enorm takk som legger ned en vanvittig innsats for å få avviklet rennet, uttrykker David Nilsson, adm.dir. for SSC.

Klok av skade
Løperne skal gå to og en halv runde i motsatt retning av fjorårets renn, og de innlagte spurtene kommer etter 14 og 28 km.

De som har fulgt SSC tett de siste årene vil nok ha friskt i minne fadesen fra König Ludwig Lauf 2014, hvor eliten på sin andrerunde tok igjen mosjonistene og de to sporene ble årsak til en halsende slalomavslutning på rennet som blant annet endte med et svært stygt fall for Jerry Ahrlins vedkommende. 

Like friskt i minne vil nok mange ha Simen Håkon Østensens vel friske uttalelse (hvis ikke kan du mimre her) kort tid etter målgang i samme renn. Og det er nok dette arrangøren har hatt i tankene da det ble avgjort når de ulike puljene skal starte.

- Starten for damene er satt til 0900, mens for herrene går starten klokka 0915. For å unngå farlige situasjoner har vi satt starten for mosjonistene til klokka 1045 når eliten har passert startområdet for siste gang.

- Værmeldingene sier at det skal komme 65 cm snø i området på fredag og lørdag, så det kommer til å bli et meget interessant renn, gliser David Nilsson. 

Da gjenstår det å se om årets utgave blir like spennende som fjorårets, hvor Rikard Tynell klarte å gå ifra det jagende hovedfeltet og egenhendig såvidt klarte å holde unna for togene fra Team United Bakeries og da Team Centric.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus