-->
Bill Impola. Foto: Magnus Östh / Team Coop.

Bill Impola. Foto: Magnus Östh / Team Coop.

Bill Impola tar all skyld

I La Diagonala og Swix Ski Classics sist helg fikk vi se fair play utøvd i praksis. I sentrale roller Bill Impola fra Team Coop og Team United Bakeries Øystein Pettersen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Bakteppet er kort og godt at den svenske Team Coop-løperen Bill Impola har vist muskelkraft gjennom svært offensiv gåing, i det for anledningen 43 km lange La Diagonela i Sveits.

Den øvrige langløpseliten var på vei mot nederlag og fullstendig grusing. Bare noen steinkast før mål var Bills ledelse godt over minuttet.

Så skjer det fatale. Der løperne skal svinge inn mot mål, fremfor å legge ut på en tredje runde, går Bill Impola rett frem. Scooter med TV-kamera og alt ligger fortsatt tett på løperen mange hundre meter i gal retning.

- Det er veldig surt å miste min første seier og selvfølgelig er jeg skuffet. Men samtidig kjentes kroppen bra og jeg hadde fantastiske ski. Det gjelder å ta med seg det positive, forklarer Bill Impola.

Fremfor å legge skyld på eventuell manglende merking i krysset og eventuelt fravær av hensiktsmessig vakthold, legger utøveren fra Team Coop seg flat og tar all skyld.

- Det var helt mitt eget ansvar at jeg gikk feil. Jeg burde ha svingt, poengterer Bill Impola.

Dette til tross ble det god uttelling for Team Coop i traktene rundt St. Moritz og Engadin sist helg.

Vinneren av Jizerska, for en drøy uke siden, Morten Eide Pedersen, leverte et nytt sterkt løp. 4. plass ble det på mannen med klubbtilhørighet i Lillehammer Skiklub.

Men det stopper ikke der, for lagets Seraina Boner var som vanlig sentral i kampen om seieren blant damene. Kun to løpere tuktet henne ved denne korsvei.

Men la oss dvele litt ved dette med sportsmanship og fair play.

Både Bill Impola og Team Coop kunne ropt ut om arrangørtabbe, og de ville fått både stor forståelse og respekt for dette.

For det er ikke til å stikke under en stol at litt for mange oppgjør blir vesentlig påvirket av mangellfull kvalitet i arrangørleddet, sett opp mot de krav og forventninger det er naturlig å kunne stille i samband med prestisjearrangementer.

Det Impola heller velger å gjøre er altså den ydmyke linjen.

Lagets manager, Oskar Svärd, selv nummer 18 i rennet, legger seg på samme linje.

- Det er veldig trist for Bill og jeg føler med ham. Vi har hatt en veldig bra start på sesongen med hele Team Coop og satt preg på de to siste løpene med offensive brudd fra feltet.

- Samtidig jobber smøreteamet steinhardt og har truffet med skiene. Nå lader vi om til neste konkurranse, sier Oskar Svärd.

Den gode sportsånden stopper ikke der for både vinneren Øystein Pølsa Pettersen fra Lillomarka Skiklubb og hans Team United Bakeries (TUB) kunne feiret høylytt med sjampis og høy sigarføring.

TUB-laget la heller inn protest overfor juryen mot at deres egen mann gikk til topps på grunn av Impolas kjedelige uhell.

En protest som ikke ble tatt til følge, men som allikevel viser stor grad av medmenneskelighet konkurrenter i mellom.

Og i følge langløpskanalen TV 2 skal Øystein ha sagt som følger til Bill;

- Kan ikke vi ordne det på bakrommet med litt premiepenger og sånn, foreslo Pettersen (ref. "Pølsa ga premiepenger til svensken som gikk feil").

Når den første skuffelsen eller den største seiersrusen har lagt seg, er det det gode vennskapet og den gjensidige respekten løperne i mellom som kommer til overflaten og vinner frem.

Det er slike idrettshelter Kari og Ola TV-titter vil ha, det er slike sportskvinner- og menn som tiltrekker seg samarbeidsparter og sponsorer.

Og ikke minst, helt uavhengig av TV, publikum og penger, er dette også viktige bærebjelker for å skape samhold, trygghet og trivsel blant løpere og team i langløpssirkuset.

På denne måten utvikles og styrkes konseptet Swix Ski Classics videre!

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus